Odvzdušnite potrubie PP vo vykurovacom systéme.

Pridané: Thu Apr 06, 2006 1:16 pm Predmet: Polypropylénové rúry sú opuchnuté.

Ahoj všetci!
Popisuje situáciu!
Nový dom (od staviteľov) - 10 poschodí. Autonómna kotolňa vedľa domu. Apartmán v 10. poschodí. Distribúcia vykurovania - horná časť.
Spočiatku bol vykurovací systém v dome namontovaný s "čiernymi" rúrami a liatinovými radiátormi. Mnohí obyvatelia domu, a ja medzi nimi, nahradili (jar-leto 2005) rúry s polypropylénom a radiátory - niektoré s hliníkom a niektoré s bimetalmi. Ja, suseda v schodisku a sused z 9. poschodia (pod mnou), som si vytvoril potrubia: VESBO STABLE PP-R-80 / A1 / 25 x 4.2 NEMECKO (polypropylén vystužený perforovanou hliníkovou fóliou). Trubky nakupované nezávisle od seba v rôznych obchodoch. Inštaloval som hliníkové radiátory. Teraz je byt zrekonštruovaný. Podľa projektu som chcel vyčistiť rúrky pre sadrokartón (keďže v miestnosti sú dve veľmi neestetické horizontálne rezy a vertikálne stúpačky z PP kriviek.) Ponechanie prístupu iba k spojeniam s radiátormi. Pri inštalácii profilu (pre sadrové dosky) som zistil pľuzgiere na potrubiach s veľkosťou hrachu. Po tom, ako bol jeden z nich prepichnutý, niekoľko kvapiek vody bolo vytiahnuté tenkou dierou. Souseda na schodisku našiel až 15 rovnakých a veľkých pľuzgierov. V byte na poschodí nižšie sme našli 2 bubliny. Treba povedať, že táto zima bola veľmi zahriata, ale prevádzkovateľ kotolne popiera, že teplota vody môže presiahnuť 90 ° C. Kotolňa je automatická, ale podľa informácií od developera je automatizácia chybná. Systémový tlak: 4-4,5 atm. Možno, že niekto čelí podobnej situácii? A čo teraz? Už som skryl niekoľko uchaskov a na dvoch miestach prechádzajú cez steny vodorovne a nemajú prístup k týmto častiam (s výnimkou toho, ako odrezať rúrky a vytiahnuť ich zo steny.). Obnovenie projektu - ruka sa neotáča - to znamená prelomiť všetko!
A čo je najdôležitejšie - čo sa má zmeniť? Na potrubiach inej spoločnosti alebo pozinkované? Ale v prípade galvanizácie - a čo oblasti, ktoré majú byť uzavreté? Veľa závitových pripojení, zváranie atď. nočná mora. Už dva týždne po zastavení celej práce - nevidím žiadnu cestu von. Áno, všetko ostatné dnes, keď sa pozeráte cez toto fórum (prvýkrát tu), zistili, že hliníkové radiátory nie sú vhodné pre inštaláciu v našich vykurovacích systémoch hlavne kvôli pH vody. Ale v našej kotolni sa pridáva nejaký druh činidla, ktorý chráni čierne rúry pred koróziou. Stručne povedané, plné vidly! Veľa peňazí vynaložených márne a koľko zostáva na zaplatenie. Pomôžte kto môže praktické rady.
Bol by som veľmi vďačný.

Použitie polypropylénových rúrok

Skutočnosť, že polypropylénové rúrky sú tak zrejmé, že nikto nesúhlasí s "set-not-put", otázkou je iná rovina - "ktoré by mali byť uvedené -" tieto, tieto alebo... ". Prirodzene, trhy so silným potenciálom, ako je Rusko, sú rozvíjané spoločnosťami s veľmi odlišnými ponukami: sortiment, kvalita, ceny a podobne. Postupne sa objavuje silueta priemyslu, v ktorej každý bod ratingu vyhrali konkurenti a jednoznačne určovali veľkosť koláča. čo sa týka každej z nich. Skúsme s týmito očami, aby sme sa pozreli na ruskom trhu polypropylénových rúrok.

Najprv definujeme kritériá hodnotenia takéhoto jednoduchého, ale nie úplne "očividného" alebo presnejšie nie úplne "transparentného" klienta, ako sú polypropylénové vodné potrubia. Prečo tak tajomný? Áno, pretože kvalita potrubia je pre užívateľa dôležitá, sú odhalené po dlhodobej prevádzke a nie sú vôbec viditeľné od reklamných spoločností výrobcu. Tu platí pravidlo "čakáme a uvidíme". A keďže na našom trhu PP potrubia viac ako 20 rokov, môžeme vyvodiť závery. Hlavná je už jasná - kovové rúrky idú do zabudnutia, pretože súťažiaci je jednoznačne silnejší.

Silné stránky polypropylénových rúr

Akékoľvek víťazstvo na komoditnom trhu je prítomnosť výhod, ktoré sú determinované slabými stránkami konkurenta. V polypropylénových rúrach sú:

  • v zásade žiadna korózia, pretože materiál je chemicky inertný;
  • Významná hmotnostná výhoda - až 9-krát;
  • úplné víťazstvo nad "putujúcimi prúdmi", ktoré ničí kovové rúry;
  • hladký vnútorný povrch, takže počas prevádzky nie sú žiadne upchávky;
  • jednoduchá inštalácia;
  • pri prevádzke sa lakovanie nevyžaduje;
  • trvanlivosť až do 50 rokov - kovové rúrky "nežijú tak dlho."

Preto bol určený zoznam výhod, pre ktoré spotrebiteľ vyberá PP potrubie. Teraz zostáva určiť výrobcov, ktorí nám tieto výrobky ponúkajú.

Trh polypropylénových rúr

Zvyčajne sa výrobcovia akýchkoľvek typov výrobkov považujú za zástupcov určitých krajín. V tomto prístupe sú PP potrubia na našom trhu široko zastúpené týmito krajinami:

  1. Nemecko je tradične silným dodávateľom výrobkov a materiálov pre chemický priemysel.
  2. Česká republika tiež vyvíja moderné technológie a výrobu stavebných materiálov.
  3. Turecko rýchlo získava impulz v oblastiach súvisiacich s spotrebiteľským trhom, kvalita nie je vždy až na značku, ale existujú aj spoločnosti, ktoré majú prestíž.
  4. Čína - dodávateľ akýchkoľvek výrobkov, v akýchkoľvek oblastiach a pre všetkých spotrebiteľov - sa koná na úkor lacnosti, ale niekedy dokazuje dobré vlastnosti tovaru, aj keď vždy potrebujete "oko a oko".
  5. Rusko je nový účastník trhu, ktorý rýchlo zvyšuje svoju výrobnú kapacitu spolu so zlepšovaním kvality výrobkov.

Nemecké potrubia

Medzi nemeckými značkami sú najznámejšie Banninger, Akwatherm, Wefatherm a Rehau. Banninger je známy svojimi plastovými rúrkami po celom svete. Od začiatku podnikania sa uskutočnil kurz sľubných potrieb trhu, ktorý vám umožní udržať si pred konkurenciou výrobky s najvyššou kvalitou.

Kľúčom k vynikajúcemu výkonu produktu sú prvotriedne suroviny a vysoká úroveň výrobnej technológie. Rozsah použitia je charakteristický pre špičkové produkty: priemyselná výroba, pneumatické pohony, systémy na vykurovanie a zásobovanie vodou, zavlažovanie, rekultivácia - to sú všetky polypropylénové potrubia nemeckej spoločnosti Banninger.

To všetko je možné zopakovať aj o iných nemeckých spoločnostiach na našom trhu - Akwatherm, Wefatherm a Rehau. Ide o tradične kvalitné výrobky bez akýchkoľvek sťažností. Cena je vysoká, ale nie mimo stupnice, ako Mercedes pred Zhiguli. Tí, ktorí nešetria na zápasy, si vybrali nemeckého výrobcu polypropylénových rúrok.

České potrubia

Česká republika na ruskom trhu je už dlho známy výrobca plastových výrobkov ECOPLASTIC a FV-Plast. Rozsah potrubí PPR ECOPLASTIC pozostáva z celoplastového PN 10, PN 16, PN 20 a viacvrstvového PN 20 nazývaného ECOPLASTIC STABY. Je doplnené o celý rad príslušenstva. Rozsah potrubí českých výrobcov je celá škála teplovodných a vodovodných potrubí pre otvorené a uzavreté systémy v civilnej a priemyselnej stavbe vrátane vykurovaných podláh.

Turecké potrubia

Turecké rúry sú známe od výrobcov TEBO, Pilsa, Valtek, Vesbo, FIRAT atď.

Technologické rúrky TEBO sú k dispozícii v priemere 20-160 mm. V sortimente sú tiež polypropylénové rúry vystužené sklenenými vláknami. Celkové hodnotenie odborníkov v oblasti výrobkov TEBO je "stredná trieda". Používa sa na zásobovanie teplom a vodou, vrátane a na priemyselné účely. Okrem toho sa často používajú na prepravu veľkého množstva chemikálií.

Turecký výrobca Pilsa vyrába výrobky, ktoré sú odolné, odolné a elastické, čo ho využíva vo vodovodných systémoch. Ak sa počas inštalácie dodržiavajú odporúčania výrobcu, linky na týchto rúrach budú slúžiť bez sťažností. Tieto rúry nemôžu byť použité v uzavretých systémoch a pri teplotách nad 95 stupňov Celzia.

Turecké rúry Valtek a Vesbo za nízke ceny sú vysoko kvalitné, ale nevýhoda sa považuje za skromný výber príslušenstva - tie malé veci, bez ktorých sa nedá robiť káblové rozvody.

Čínske rúry

Čínsky výrobca polypropylénových výrobkov Blue Ocean je dcérskou spoločnosťou britskej spoločnosti a vyrába rôzne kvalitné výrobky. Najmä inštalatérov, ako je vynikajúca plasticita materiálu, ktorý ovplyvňuje kvalitu zvárania polypropylénových rúr. Existuje len jedna nevýhoda potrubí tohto výrobcu - majú vonkajší priemer potrubia, čo však nemá vplyv na výsledky.

Ďalším známym čínskym výrobcom plastových rúr je Dizayn. Vystužené rúry tohto dodávateľa vyžadujú strihanie počas zvárania, čo zjednodušuje inštaláciu. Dizajnové potrubia DIZAYN dôverne zaberajú svoje miesto na trhu a ukazovatele kvality ich výrobkov sú porovnateľné s poprednými európskymi výrobcami, ale za nižšiu cenu.

Ruské potrubia

V pretekoch prestížnych potrubí nebolo Rusko prvým, kto sa pripojil, a obdobie dominancie konkurentov všetkých pruhov, ale manévrovaním cenových politík a zlepšovaním technológií, je možné pomaly získať nad svojim kupujúcim. Ešte stále je veľa práce, ale začalo sa to. Som rád, že niektoré ukazovatele ukazujú, že ruské rúry vykazujú podstatne lepšie vlastnosti ako najbližší konkurent - čínsky výrobca a v niektorých prípadoch tlačili tak tureckí, ako aj českí protějšky, ale za nižšie ceny.

Medzi tie, ktoré sa stali známymi podľa poradia, sú ruské alebo spoločné podniky:

Výrobky vyrobené z ruských PP potrubí majú všetky výhody charakteristické pre tento typ výrobku. Dá sa len dúfať, že budeme mať dovolenku... a čoskoro.

Hodnotenie spotrebiteľov

Ako si vybrať z mnohých ponúk, ktoré nikdy nebude ľutovať. Samozrejme... reklama. Toto je náš prvý poradca, ak nevieme, že úloha reklamy predávať aj sneh uprostred zimy. Nie aby som bol šťastný, ale predával mi produkt, pre šťastie, ako hovoria, na inej adrese. A veríme v reklamu, a to je často len marketingový krok predávajúcim. A napriek tomu existuje cesta von - to je spätná väzba od používateľov. Koniec koncov, neexistuje väčšia autorita ako príbeh "od skúsených". Takže. Nižšie uvádzame niekoľko príbehov od tých, ktorí už dlhšie ako rok používajú polypropylénové potrubia alebo stále inštalovali také potrubia.

Zosilnené potrubie PPR inštalované na vykurovacej bubline ide, ak nie vždy, potom aspoň veľmi často. Dôvodom je rozdielny koeficient rozťažnosti hliníka a polypropylénu plus tlak v potrubí, ktorý je väčší, čím vyšší je dom. Moja rada - neobťažujte sa vystuženými rúrkami a ich presným výberom. Je lepšie prijať nevyztužený polypropylén s priemerom 20 barov - to bude dobrý bezpečnostný priestor, pretože tlak v systéme je zriedka väčší ako 6 barov. Nechcem povedať pre Číňanov, ale tureckí ľudia sa držia s treskami.

Neexistujú žiadne problémy so studenou vodou, ale na horúcom potrubí o tri roky neskôr som si všimol opuchy, pomerne malé, ale stále. Majster ubytovacích a pomocných služieb odporúča znížiť tok chladiacej kvapaliny pri vstupe do batérie. Nakoniec umiestnite termostat na batériu. Je ťažké povedať niečo teraz, čakať a vidieť, ale logika je tam. Pipe Ecoplast, trochu česky. Žiadne ďalšie komentáre. Spočiatku to uniklo na spojeniach - chodil som s kľúče a všetko vzrástlo.

Pri inštalácii vykurovania som chcel vybrať potrubie, tureckí. Na radu inštalatéra vzali nemecké potrubia Rehau. Drahšie, ale nie márne. Prezident má tureckého Valtek, pretože je na sopke, aj keď existujú určité zvláštne dôvody, ako napríklad žiadne malé otoky, ale vedia, keď sa stanú veľkými, hoci známe majstrovské diela ubezpečili - "ak sa niečo stane, nebude to čoskoro."

Čínsky oceán stojí už takmer 10 rokov a všetko je stále v poriadku. Ale batérie nie sú nikdy horúce, a pri inštalácii kapitán odporúča, aby si to opatrnejšie, nepamätám sa, ale vzali najväčší tlak. Neexistujú žiadne problémy s chladným potrubím. Dom je vedľa železnice, 10 rokov skôr, potrubie bolo zožrané prúdy v zemi, a teraz nie sú žiadne známky - pravdepodobne plast nie je trávený.

Porovnanie polypropylénových rúrok z rôznych krajín

Ste tu

Vzhľadom na to, že na trhu je dnes veľa výrobcov z rôznych krajín, spotrebiteľ nie je vždy schopný primerane posúdiť výhody tohto výrobku. Napríklad sa predpokladá, že PP potrubia vyrobené v Európe sú o jednu úroveň vyššie ako akékoľvek analógové kvality a sú vhodné iba na inštaláciu a vykurovanie obytnej budovy. Avšak nie všetko je ako nepríjemné reklamy.

Ukrajinské rúry LLC Rozma sa vyrábajú s použitím českej technológie, čo znamená, že nie sú z hľadiska charakteristík výrobku nižšie z EÚ, ale z dôvodu lacnej práce je cena nižšia. Ruské náprotivky sa nemôžu pochváliť takou vysokou kvalitou. Každý produkt podrobnejšie preskúmame, aby sme pochopili, ktoré polypropylénové potrubie je lepšie pre ktorú spoločnosť a či je krajina výroby dôležitá. Budeme vychádzať zo skutočnej spätnej väzby od spotrebiteľov.

Polypropylénové potrubia ukrajinskej výroby

V susednej krajine nie je toľko dobrých tovární, ale Rozma LLC ich určite môže pripísať. Tu je certifikát ISO, európske technológie a vynikajúce riadenie. Napriek nestabilnému hospodárstvu štátu ako celku, výroba polypropylénových rúr pokračuje rovnakým tempom ako predtým.

Polypropylénové rúry Rozma

Rozsahy materiálov špecifikovaných ukrajinským výrobcom:

  • domáce vykurovacie siete;
  • Sieť TÚV;
  • kúrenie;
  • teplé podlahy;
  • vzduchové kanály;
  • priemyselné potrubia;
  • poľnohospodárske potrubia (zavlažovacie systémy a iné);
  • technické zásobovanie vodou;
  • zásobovanie pitnou vodou.

Rozsah ukrajinského tlaku potrubia:

Označené PN 16 - použiteľné pre vodovodné siete a podlahové vykurovanie (vlákno vystužené vlákno a hliník sa vyrábajú);

Označené PN 20 - použiteľné pre vysokotlakové vodovodné siete a pre nízkotlakové vykurovacie systémy (vlákno a Ital hliník vystužený skleným vláknom);

Označené PN 25 - použiteľné pre teplá voda a vykurovacie siete (vlákno vystužené vlákno a hliník sú vyrábané).

Recenzie ukrajinských materiálov

Hodnotenie spotrebiteľov na polypropylénové rúrky LLC "Rose" je ľahko nájsť online, a to ako na ukrajinskom a bieloruskom a ruskom fóra. Zvyčajne používatelia zdieľajú pozitívne dojmy, zriedkavé výnimky hovoria hlavne o zlej kvalite inštalácie vykonanej bez zohľadnenia odporúčaní alebo nesprávnom skladovaní materiálu, čo viedlo k následnému poškodeniu potrubia.

České polypropylénové rúry

České trubky PP sa považujú za štandard. Po mnoho rokov existencia značiek, kvalita materiálov zostala stále vysoká. Hlavnými výrobcami sú spoločnosti Ekoplastik a FV-Plast.

WAWIN Ekoplastik

Použitie materiálov špecifikovaných českým výrobcom:

  • siete teplej a studenej vody,
  • vykurovacie rúry,
  • vyhrievané podlahy,
  • distribúcia vzduchu

Rozsah potrubí vyrobený tlakom:

PN 10 - použiteľné pre vodovodné siete a podlahové vykurovanie (iba nevyztužené verzie);

PN 16 - použiteľné pre vysokotlakové vodovody a nízkotlakové vykurovacie systémy (iba nevyztužené verzie);

PN 20 - použiteľné pre zásobovanie teplou vodou a vykurovacie siete (vlákno vystužené vlákno a hliník Stabi sú vyrábané).

Spike PP Fiber rúrka sa vyskytuje so špeciálnym nástrojom bez dodatočnej povrchovej úpravy, ako aj s bežnými polypropylénovými rúrkami. Materiály majú nízku tepelnú rozťažnosť. Je približne 3-krát nižšia ako u všetkých polymérových potrubí PPR. Rúry z vlákien sú ľahké, ale stále si zachovávajú svoju silu.

Rúry FV-Plast

Žiadosti označené českým výrobcom:

  • siete na dodávku tepla;
  • teplé podlahy;
  • vzduchové kanály;
  • priemyselné potrubia;
  • poľnohospodárske potrubia (zavlažovacie systémy a iné);
  • zásobovanie vodou.

České PP rúrky FV-Plast existujú v dvoch verziách: s vystužujúcou vložkou z hliníka STABI a vystužená FASER sklolaminátom. Obidve odrody sa vyrábajú koextruziou.

České recenzie potrubia

Sieť skutočne nenašla negatívne prehľady polypropylénových rúrok vyrobených v Českej republike. Ide o štandard kvality, overený časom a tisíckami spotrebiteľov.

PP rúrky ruskej výroby

Na bieloruskom trhu je mnoho ruských výrobcov. Medzi nimi je PRO AQUA, spoločnosť "Plastic", ktorá vyrába rúrky pod ochrannou známkou "RVK", Heisskraft, Politek, Santrade. Zvážte niekoľko návrhov, pretože v hlavných výrobkoch sú veľmi podobné vlastnosti a kvalita.

PRO AQUA potrubia

Oblasti použitia materiálov špecifikovaných ruským výrobcom:

  • priemyselné vodovodné potrubia;
  • vodovody pre administratívne a obytné budovy;
  • potrubia pre vykurovanie obytných budov;
  • potrubné potrubné stanice odloženie, dezinfekcia, čistenie vody, odsoľovanie;
  • technologické potrubia;
  • pneumatické vedenia;
  • vzduchové kanály.

Rúry PRO AQUA majú dobré spotrebiteľské vlastnosti. Vďaka vysoko kvalitnému polyméru slúžia dlhú dobu kvôli absencii kovu v kompozícii, ktoré nekorodujú a kvôli svojej nízkej hmotnosti ľahko padnú. Výrobky z polypropylénu sú chemicky odolné voči rôznym médiám, ale zároveň sú neškodné a môžu sa používať na zásobovanie pitnou vodou.

Rúrky RVK

Rozsah použitia PP potrubí značky RVK je o niečo menší ako rozsah potrubia PRO AQUA. Spoločnosť vyrába viacvrstvové rúry PN 25 s vzorcom PPR / Al / PPR (polypropylén / hliník / polypropylén). Takéto modely sú vhodné pre potrubia horúcej vody a vykurovacie potrubia. Napriek ubezpečeniam predávajúcich, tieto trubice PP nie sú od spotrebiteľov veľmi pozitívne.

Recenzie ruských rúr

Existuje toľko názorov používateľov o kvalite ruských potrubí, pretože existujú výrobcovia, ktorí ich vyrábajú. Od úprimných negatívnych vyhlásení o RVK k celkom prijateľným poznámkam o Heisskrafte. Ale trh nie je stále, stále existujú nové, nepreskúmané značky s dobrou kvalitou. Určite nehovorte, že všetky ruské výrobky sú hodné alebo nehodnotí pozornosť kupujúcich.

závery:

Ako sa ukázalo, krajina výroby je naozaj dôležitým ukazovateľom pri výbere potrubí PP. Podľa spotrebiteľov sú české výrobky vždy vysoko kvalitné, ale majú primeranú cenu. Ukrajinské potrubia tiež nespôsobujú sťažnosti, ale sú výhodnejšie za cenu. Akvizícia ruského materiálu je vo väčšine prípadov kúpou mačky v taške, sú tam obe značky s vysoko kvalitným tovarom a nízke.

Pamätá Valtek?

Najlepšie príspevky

Ak chcete uverejniť správy, vytvorte účet alebo sa prihláste

Musíte byť registrovaným používateľom a ponechať komentár.

Vytvorte si účet

Zaregistrujte sa v našej komunite. Je to veľmi jednoduché!

Prihláste sa

Už máte účet? Prihláste sa do systému.

Alebo sa prihláste s jednou z týchto služieb.

Google odporúča

Naše odporúčania

Akumulátorová vrtačka TE 30-A36

Sano publikoval článok v príručke a vybavení z 29. apríla 2013

Skúšobné testovacie píly SCW 22-A a SCM 22-A

Sano uverejnil článok v príručke a vybavení 24. decembra 2012, článok

Montáž stropu sadrokartónu

andral publikoval téma v sadrokartónových podhľadoch, 17. januára 2005, téma

Chata v lese: ako umelca, Igor Shubin premenil lesný pozemok. Layfkhaki pre letných obyvateľov

KGB publikoval článok v Country House, Dacha, utorok v 08:49, článok

Domáce puzdro na brúsku na diamantový pohár alebo štetec

FugenFührer uverejnil príspevok blogu na blogu FugenFührera, 13. februára 2017, príspevok blogu

Plynová montážna pištoľ HILTI GX 120

Sano publikoval článok v príručke a zariadení, 11. marca 2012, článok

Ako odstrihnúť závesy vo vnútorných dverách.

Sano uverejnil článok v článku School of Repair, 15. júna 2007

Ako najlepšie vytvoriť sádrokartónový oddiel

Sander publikoval tému Práca so sadrokartónovou doskou, 3. marca 2005, téma

Polypropylén Turecko / Čína / Rusko (Strana 1 z 3)

Stránky 1 2 3 Ďalej

Ak chcete zverejniť odpoveď, musíte sa prihlásiť alebo sa zaregistrovať.

Pracovné miesta 1 až 15 z 41

# 1 Téma od Justina 06-07-2015 15:22:33

  • Justin
  • oddaný
  • Registrácia: 09-08-2010
  • Príspevky: 196

Téma: Polypropylén Turecko / Čína / Rusko

Stručne o sebe a motívy pre vytvorenie tejto témy.
Zastupujem firmu LLC "PolimerTorg" dodávku polypropylénových rúr. Uzavieracie ventily. Sprch. Akrylátové kúpele.

Teraz o motívy:
1. Veľká túžba stretnúť sa s inštalatérmi nášho mesta.
2. Prostredníctvom dialógu sa dosiahne vzájomne prospešná spolupráca.
3. V budúcnosti plánujem vytvoriť platformu na internete, kde sa budem snažiť skombinovať všetky nadviazané kontakty s inštalujúcim portfólio (kto má záujem a kto chce pomôcť, navrhnúť niečo, napísať svoje myšlienky, napísať do osobného, ​​s radosťou hovoriť o tejto téme).
4. Pomoc pri výbere populácie.

Dnes je trh Kostroma naplnený všetkými druhmi polypropylénových rúr.
1. Turecko
- Dizayn
- Plastherm
- tebou

2. Čína
- RBK
- Valtec
- modrý oceán
- meerplast

3. Rusko
- Formul je Valfex je umiestnený ako turecký
- pôľitok
- fd
- Fusitek

Vlastne by som rád počul váš názor na niektorých výrobcov.
Čo je na prvom mieste venovať pozornosť pri výbere materiálov. Aké problémy sa vyskytli počas inštalácie.
Navrhujem nasledujúci formát: Stručne o sebe, inzercia je vítaná a my sa podelíme o naše skúsenosti.

Polypropylénová rovnica

Ahoj znova. Po včerajšom príspevku mám deväť odberateľov! Neviem, kto sú títo ľudia, ale zrejme niekto, kto sa zaujíma o moje opus) Keďže to ľudia potrebujú, budeme pokračovať. Upozornil som na kritiku o návrhu posty, tentoraz sa pokúsim napraviť chyby.

No, vlastne na tému príspevku. Čo je polypropylénové rúrky? Nechcem byť vyhnala pannu predstierať, že nevieme, všetci vieme, čo to je a prečo. Ale čo sú, označenie a účel, skúste tu spoznať. Najprv sa pokúsme rozpoznať označenie potrubia a informácie, ktoré z nej môžeme vytlačiť.

Paaaehali. Prvým je výrobca. Nuž, nič to nemôže vysvetliť. Druhým typom použitého polypropylénu je samotná surovina (ďalej len PP). Tu sa zastavíme a žuťme viac.

Označenie "PPH". Homopropylenový produkt, používaný pri dodávke studenej vody, na čerpanie korozívnych kvapalín, ktoré sa nepoužívajú na horúcu vodu.
Označenie "PPB" je produkt blokového kopolyméru. Je to práve naopak, používa sa na teplú vodu a vykurovanie, môže byť použitý v podlahovom vykurovaní.
Označenie "PPR", "PPRC". Ak sa prvé dva znaky budú ťažko nájsť, potom sa to bude nachádzať na akomkoľvek počítadle spoločnosti Santech. shopu. To je presne rúrka, ktorú vykurovate, rozvody vody atď. Je vyrobená z náhodného kopolyméru a univerzálneho, používaného pri dodávke studenej vody, horúcej a vykurovacej.
Ale toto sú všetky základné informácie pre spoločný vývoj. Aj keď zvolíte nesprávny typ potrubia. Ale o tom neskôr.

Ďalej je priemer hrúbka steny a ich vzťah medzi sebou v parametroch S a SDR, typ potrubia, séria, (to všetko vám povie trochu) a PN. Inštalatéri zriedkavo vypočítavajú tento problém, ale PN je už dôležité - číslo za týmito písmenami označuje menovitý tlak v baroch. Predpokladajme, že PN 10 indikuje, že potrubie s touto celou tabuľou nepochopiteľných znakov pred PN prežilo 10 barov počas testov. Čím je táto hodnota väčšia, tým je hrúbka steny menšia a vnútorný priemer sa vypočíta pomocou parametrov S a SDR. Pri zohľadnení hydraulických výpočtov.

Triedy potrubia:
1 rozvod teplej vody triedy 60 ° C, životnosť 50 rokov

Systémy na rozvod teplej vody triedy 2 70 ° C, životnosť 50 rokov

3 podlahové vykurovanie s nízkou teplotou (teplé podlahy z PP)

4 trieda podlahového vykurovania, nízkoteplotné radiátory, životnosť 50 rokov a predpokladá sa, že počas 50 rokov bude systém pracovať 2,5 roka pri 20 ° C, 20 rokov pri 40 ° C, 25 rokov pri 60 ° C a 2,5 roka pri teplote 70 ° C

5 radiátorov s vysokou teplotou, životnosť 50 rokov a predpokladá sa, že počas 50 rokov bude systém pracovať 14 rokov pri teplote 20 ° C, 25 rokov pri teplote 60 ° C, 10 rokov pri teplote 80 ° C a 1 roku pri 90 ° C

Pôsobivé? To boli všetky parametre PP, surovín, potrubia) Teraz poďme ďalej. Písmená AL, čadič (BAS) označujú prítomnosť sklenených vlákien, hliníka alebo čadičových vlákien v rúrkovej vrstve. To môže byť vidieť na úseku hliníka-strieborné rúrky, tenké, čadič, atď, môžu mať rôzne farby, hlavnou vecou je jeho prítomnosť. PP má koncept lineárnej expanzie. Napríklad konvenčné nezosilnené (s lineárnym koeficientom rozťažnosti 0,15) 10 m pri teplote 80 g vo vnútri a 20 g vo vzduchu sa zvýši o približne 10x0,15x60 = 90 mm. To je 9 cm až 10 m. To znamená, že čím vyššia je teplota, ktorú pridáte do potrubia, tým väčšia bude jej expanzia, bude dlhšia. Takže žiadne prekvapenia neboli pridaním hliníkovej alebo čadičovej vrstvy alebo vrstvy sklenenej tkaniny, pomocou koeficientu rozťažnosti rúr bude 0,03 a na 10 m bude "nárast" iba 10x0,03x60 = 18 mm. Ak potrebujete spájať dlhú vykurovaciu líniu alebo zásobovanie teplou vodou, zvyčajne sa kladú kompenzačné slučky, do nej sa dostáva všetka deformácia. Pokiaľ toto zanedbať, rúrka môže nečakane narásť do dĺžky, úsek a oblúk) Vo svojej praxi vytiahne kravatu s dlaždicami, keď dvaja montéri spájkovaných bič obyčajnou rúrku do vedenia teplej vody (diabol podviedol, zrejme) a všetko betónových na hornej dlaždice posteli. Potrite potrubím približne 3 cm + dlaždice.

Čadič alebo hliník, čo si vybrať? Ak chcete pracovať s hliníkom, sú potrebné špeciálne skrutky, ktoré sa odstraňujú. Alebo sa pohnite nôžom. Čadič je spájaný rovnakým spôsobom ako bežné potrubie. Čadič má maximálnu prevádzkovú teplotu 90 stupňov, ak mi pamäť nezmení, hliník-110. Napriek tomu je lepšie používať kov vo všeobecnosti na miestach s najvyššou teplotou.

Čo presne musí zákazník poznať z celého textu hore? Trieda potrubia, výstuž a PN. Mnohé sa týkajú PN a rozsahu použitia potrubí, ktoré majú v zásade právo na život, ak sa všetky uvedené informácie na PP zhodujú. Predpokladajme, že PN 25, ktorý je umiestnený podľa tabuľky pre vykurovanie a dodávku teplej vody bez vystuženia, bude veľmi dobre rásť. Ukázalo sa, že pre vykurovanie potrebujete vystužené rúry najmenej triedy 4 a PN 20-25. Ak porušujete tieto požiadavky, potrubie bude mať nielen väčší rozmer, ale aj jeho zdroj bude výrazne znížený. Narazí okolo niekoľkých rokov.

Farba samotnej rúry. Tu je každý blázon pre seba, niekto dodáva farby, niekto nie. Žiadna praktická hodnota, len farby. Jedinou vecou sú čierne rúry, sú chránené pred UV žiarením. PP sa obáva ultrafialového žiarenia, preto sa snažte nedovoliť priamemu slnečnému žiareniu.

No, ako bol zvyk hriechov. Najhorším hriechom tu je chamtivosť a nevedomosť. Rozdiel v cenách medzi triedami rúr a zosilnených / nevystužených je pôsobivý a pre laika sú obidve jednoducho biele rúrky s požadovaným priemerom. Majú lacnejšie a vzdialenejšie pre vykurovanie nevystužené, napríklad, alebo PN10. Koniec koncov, aký je zmysel preplnenia? (Bol to sarkasmus))

PS: Čítal som to niekoľkokrát. Niekto sa môže zase zdať trochu chaotický, ale neviem, ako to vysvetliť jednoduchšie. To je nakoniec špeciálne referenčné informácie. Chápem dokonale a viem, že všetko, čo je napísané tu, Dostávam peniaze Stretávam sa na každom mieste, ale pre niektorého sa môže zdať ťažké. Takže budem radi odpovedať na všetky otázky.

Bayanometer povedal, že inzerujem nože a hnací hriadeľ tu (O_o), ale súhlasili sme)

Diskusie a recenzie na fóre v Novosibirsku - NGS.DOM

Dom, budova, opravy

vykurovací polypropylén alebo kovové potrubie?

Všetko, čo sa stane v živote, nie je náhodné.

09/13/10 10:16 Odpovedať na správu vykurovacie polypropylénové alebo kovové potrubie? používateľ Deodat

09/13/10 10:36 Odpovedať na správu vykurovacie polypropylénové alebo kovové potrubie? používateľ Deodat

Kráľ nařídí, budú blázni.

09/13/10 10:20 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylénu alebo kovové potrubie? užívateľ masterlook

Ak ruky vyrastú z w @ # s, znamená to, že nohy

09/13/10 10:38 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylén alebo kovové rúrky? používateľ bd

09/13/10 10:53 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylénu alebo kovové potrubie? používateľ bd

Som silný! Som hrdý! Narodil som sa od prírody! Som lesná bestie...
Zaneprázdnený (c)

09/13/10 10:31 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylénu alebo kovové potrubie? používateľ bd

Kráľ nařídí, budú blázni.

03/21/12 11:55 AM Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylén alebo kovové rúrky? užívateľ masterlook

03/21/12 2:00 PM Odpovedať na správu Re: vyhrievanie polypropylénu alebo kovové rúrky? užívateľ Sceneo

03/21/12 2:29 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylén alebo kovové rúrky? používateľ 888g

03/21/12 2:56 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylénu alebo kovové potrubie? užívateľ predkov

03/22/12 19:11 Odpovedať na správu Re: vyhrievanie polypropylénu alebo kovové rúrky? používateľ 888g

03.22.12 19:54 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylénu alebo kovové potrubie? užívateľ Sceneo

03/23/12 08:24 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylénu alebo kovové potrubie? užívateľ Sceneo

03/23/12 10:02 AM Odpovedať na správu Re: vyhrievanie polypropylénu alebo kovové rúrky? dobrovoľníka

Nemá zmysel prijímať inteligentných ľudí a potom im povedať, čo robiť. Prenajímame inteligentných ľudí, aby nám povedali, čo máme robiť. Steve Jobs

03/23/12 10:08 AM Odpovedať na správu Re: heating polypropylene or metal pipe? užívateľ Sceneo

Nemá zmysel prijímať inteligentných ľudí a potom im povedať, čo robiť. Prenajímame inteligentných ľudí, aby nám povedali, čo máme robiť. Steve Jobs

03/23/12 11:09 AM Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylén alebo kovové rúrky? užívateľ Tolmach

03/23/12 11:16 AM Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylén alebo kovové rúrky? dobrovoľníka

Nemá zmysel prijímať inteligentných ľudí a potom im povedať, čo robiť. Prenajímame inteligentných ľudí, aby nám povedali, čo máme robiť. Steve Jobs

03/23/12 11:29 AM Odpovedať na správu Re: vyhrievanie polypropylénu alebo kovové rúrky? užívateľ predkov

03/23/12 11:30 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylénu alebo kovové rúrky? užívateľ Tolmach

03/23/12 2:24 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylénu alebo kovové potrubie? užívateľ Sceneo

03/23/12 17:42 Odpovedať na správu Re: vyhrievanie polypropylénu alebo kovové rúrky? užívateľ Sceneo

03/23/12 9:50 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylén alebo kovové rúrky? užívateľ predkov

03/24/12 13:39 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylén alebo kovové rúrky? používateľ serg613

03/24/12 2:20 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylén alebo kovové rúrky? používateľ serg613

Nemá zmysel prijímať inteligentných ľudí a potom im povedať, čo robiť. Prenajímame inteligentných ľudí, aby nám povedali, čo máme robiť. Steve Jobs

03/24/12 2:30 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylénu alebo kovové potrubie? užívateľ Tolmach

03/24/12 2:36 PM Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylén alebo kovové rúrky? používateľ Denznak

Nemá zmysel prijímať inteligentných ľudí a potom im povedať, čo robiť. Prenajímame inteligentných ľudí, aby nám povedali, čo máme robiť. Steve Jobs

03/24/12 11:13 Odpovedať na správu vykurovacie polypropylénové alebo kovové potrubie? používateľ Deodat

03/25/12 11:38 AM Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylénu alebo kovové potrubie? používateľ Victor7200

03/25/12 19:48 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylénu alebo kovové rúrky? užívateľ KOLO

03/25/12 21:42 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylén alebo kovové rúrky? používateľ Denznak

03/25/12 21:52 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylénu alebo kovové rúrky? používateľ Denznak

03/25/12 22:05 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylén alebo kovové rúrky? užívateľ predkov

03/25/12 10:12 Odpovedať na správu Re: vyhrievanie polypropylénu alebo kovové rúrky? užívateľ KOLO

03/25/12 10:41 Odpovedať na správu Re: vyhrievanie polypropylénu alebo kovové rúrky? užívateľ Sceneo

Rozhodovanie často naznačuje, že človek je unavený myslením.

03/26/12 01:27 AM Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylén alebo kovové rúrky? užívateľ Sceneo

03/26/12 08:36 AM Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylén alebo kovové rúrky? užívateľ KOLO

GOST R 52134-2003 TLAKOVÉ POTRUBIA OD

03/26/12 09:27 AM Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylén alebo kovové rúrky? dobrovoľníka

03/26/12 12:05 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylén alebo kovové rúrky? dobrovoľníka

03/26/12 12:07 Odpoveď na správu Re: vyhrievanie polypropylénu alebo kovové rúrky? dobrovoľníka

03/26/12 12:39 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylénu alebo kovové rúrky? užívateľ predkov

03/26/12 12:55 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylénu alebo kovové potrubie? dobrovoľníka

03/26/12 12:56 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylén alebo kovové potrubie? užívateľ KOLO

03/26/12 1:07 Odpovedať na správu vykurovacie polypropylénové alebo kovové potrubie? užívateľ predkov

03/26/12 1:12 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylén alebo kovové rúrky? dobrovoľníka

03/26/12 1:33 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylén alebo kovové rúrky? užívateľ predkov

03/26/12 2:18 Odpovedať na správu Re: vykurovanie polypropylénu alebo kovové rúrky? používateľ sirota

Polypropylénová rovnica

už vyrábajú veľa. BUT POZOR. všetci píšu, že sa nemôžete zapáliť.

a tu iba FIRAT napísal túto zimu, že ich potrubie môže byť umiestnené na vykurovanie (ale ruský štátny systém to nemyslí)

rozšírenie dĺžky pirátov na 1 meter potrubia

pri 10 stupňoch = 0,3 mm
pri 50 stupňoch = 1,5 mm
pri 70 stupňoch = 2,1 mm
pri 80 stupňoch = 2,4 mm

Prosím, vlákno je pre dnešný deň najlepší materiál.
už vyrábajú veľa. BUT POZOR. všetci píšu, že sa nemôžete zapáliť.
a tu iba FIRAT napísal túto zimu, že ich potrubie môže byť umiestnené na vykurovanie (ale ruský štátny systém to nemyslí)
rozšírenie dĺžky pirátov na 1 meter potrubia
pri 10 stupňoch = 0,3 mm
A aká fólia je zlá?

Na povrchu potrubia sú fólie zlé bubliny.
bubliny nie sú estetické.

GOST pri vykurovaní by mal byť 65-70 stupňov.
v skutočnosti túto zimu (v mínus 40), 115 stupňov tepelného nosiča bol zavedený do potrubia.

ak je dom vzdialený od CHP a hlavné vykurovacie teleso nie je izolované. alebo ak kotol v suteréne funguje v dome, potom v potrubia bola chladiaca kvapalina skutočne 65-70 stupňov.

a ak je dom blízko CHP alebo kotol nie je v dobrom stave, teplota bola 90-100 stupňov.

polypropylénová rúrka expanduje s teplotou, fólia sa tiež rozširuje. na konci vykurovacej sezóny sa potrubie zužuje a fólia už nie je zužujúca - natiahnutá.

na tomto mieste sa objaví bublina.

Preto sme prešli na sklolaminát - ľudia boli unavení z výmeny rúrok za nové na vlastné náklady. v dôsledku pľuzgierov boli vyhlásenia VAL

+++
sklolaminát v meste asi 3 roky. len z dôvodu ceny, ktorá sa predtým zriedka používala. Teraz je cena takmer rovná fólii, takže posledný rok je veľmi populárny

Na tejto planéte sú 3 rastliny na vystuženie lepidla.
naša pologuľa, naša Európa, je pokrytá jednou rastlinou.

V roku 2006 táto rastlina zmenila zloženie lepidla.

Toto lepidlo je kúpené všetkými európskymi výrobcami. dokonca aj Nemecko, dokonca aj Belgicko, dokonca aj Turecko, hoci Rusko.

A až v roku 2007 bolo lepidlo jasné a bubliny sa odlúpli.
toto sa ukázalo po desiatkach štúdií. všetci výrobcovia boli zahltení sťažnosťami a panikou. potom na to príde. nemá vplyv na životnosť potrubia. len na estetiku.

výrobcov viny nie je možné.

pretože na potrubí je napísaných každých 50 cm - pracovná teplota je až 75 stupňov.

v technických katalógoch hovorí - 90 stupňov krátko vydržať.

príčina odlúčenia je jedna. v januári a februári v našej klimatickej zóne, v domácnostiach bez kotlov alebo pri chybných kotloch, sa nosič tepla čerpá pod 110 stupňov.

rúrka sa roztiahne s fóliou. na jar sa rúra zužuje a fólia je preč.

Takéto výskumné zistenia máme od niekoľkých tovární.

v roku 2007 sme boli zahltení sťažnosťami. sme sa obrátili na výrobcu. a rozšíriť na iného výrobcu.
a potom komunikovali s predajcami Pils, Kalde a zistili, že majú to isté.

a potom prišli závery.

Záver: na vykurovanie nemôžete použiť vystužený polypropylén.
++
sklolaminát v Rusku sa predáva už 5 rokov. ale klesol iba pred rokom.
a stal sa široko používaný.

ale ten, ktorý nečítal cenové značky, ale technické katalógy, všimol, že o sklenených vláknach je napísané, že "je zakázané nabíjať kúrenie".
Jedným z dôvodov je priepustnosť kyslíka a oxidácia radiátorov. ale existujú aj iné dôvody.

a to je práve v tejto zime.
prvýkrát na svete.
Spoločnosť FIRAT napísala vo svojom katalógu - ich sklolaminát je určený na vykurovanie.

Firma FIRAT vyrába sklolaminát už 3 roky. a jasne napísané - nie na vykurovanie.

v náhlych opravách textu.

Turci z Firata prichádzajú do našej spoločnosti raz alebo dvakrát do roka. sme najväčší predajcovia FIRAT v Udmurcia. Posledná doba bola v zime. priniesli nové katalógy. Tam som všimol zmenu. spýtal sa, ako to pochopiť - preklep. Nie sme si istí, že sme odpovedali nie - naše potrubie je teraz určené na vykurovanie.

ale bolo jasné, že sa o tom sami o tom dozvedeli odo mňa.

TEBO polypropylénové rúry na vykurovanie

Vitajte! V novostavbe je podlahové vykurovanie zrieďované počas výstavby. Potrubia vystužené z polypropylénu. Logo TEBO je na nich. Turecko našlo výrobu na internete. Tvárou v tvár, spolupracoval s niekým? Mala by som ich zmeniť.. to je otázka.

ahoj Koľko sa v rôznych stavebných spoločnostiach nestretlo s novými budovami, všade, ako viete, všetci prinášajú najekonomickejšiu možnosť. Čo nezáleží, je to - potrubia, dvere, pulty a ďalšie. A ako viete, lacnejšie, tým nespoľahlivejšie. Takže ak je príležitosť, samozrejme, je lepšie zmeniť všetko, než robiť opravy, žiť a premýšľať každý deň: "keď to všetko vybuchne a záplavy"

Pracoval som. Nevidím potrebu zmeniť bez dobrého dôvodu (slabá kvalita inštalácie atď.)

Môžete odísť, potrubia nie sú zlé, osobne vždy používam SPK na podlahové vykurovanie, TEVO sú turecké potrubia vyrobené na ruskom zariadení a na tureckých zariadeniach sú tiež turecké potrubia SPK.

v závislosti od toho, ako a ako sú vystužené, vykurovanie prechádza hliníkom, potom môžete odísť

zistite, koľko rokov záruka na vykurovanie dáva developerovi

potrubia nie sú zlé, to všetko závisí od inštalácie

Inžinierska spoločnosť je zodpovedná za inžinierske komunikácie, ktoré musia zostať po staviteľoch. Získajte písomné rady o tom, ako ich udržiavať, prevádzkovať a zaručovať. Potom sa rozhodnite, ako sa má.

Áno. a tiež zmeniť celú stúpačku do suterénu, tiež skontrolovať zapojenie pod omietku, čo tiež pravdepodobne nie je spoľahlivo povolené, tiež ju zmeniť.

Ruslan, neboj sa chytrý. Človek požiada o radu, ak nemáte čo povedať, potom je lepšie mlčať. Môžete tiež robiť poznámky o písaní. 1. Slovo "pravdepodobne" vo vašom texte by malo byť uvedené v čiarkach. 2. Slovo "nespoľahlivé" je napísané spolu. DOBRÝ LUCK!

ak od vývojára to neznamená, že je potrebné zmeniť.

Pracovali sme dlho a tiež s akýmikoľvek problémami. Myslím, že tak 50 rokov, bez akýchkoľvek problémov, ak presne vystužené rúrky, myslím, že nemá zmysel zmeniť.

potrubia sú vhodné, trieda je priemerná, nebojte sa.

Polypropylénové potrubia: firmy a recenzie

Výmena inštalačných a vykurovacích rúr s polypropylénovými rúrami vám umožňuje neustále zbaviť nevýhody, ktoré spôsobuje liatina alebo oceľ. Plast nepodlieha korózii, neklesá pod vplyvom nízkej teploty, je ľahký a pomerne lacný. Vzhľadom na popularitu je ťažké vybrať si polypropylénové rúry: firmy ponúkajú spotrebiteľovi obrovský sortiment. V tomto článku sú uvedené recenzie spotrebiteľov, ako aj stručný opis vlastností najpopulárnejších produktov pomeru cena / kvalita potrubného priemyslu.

Hodnotenie výrobcov rúr pomôže vybrať si, ktoré potrubia z polypropylénu sú lepšie.

Hodnotenie výrobcov rúr

Poskytujeme hodnotenie založené na recenziách od majiteľov apartmánov a vidieckych domov s inštalovanými polypropylénovými potrubiami a samotnými inštalatérmi:

  1. Výrobky vyrobené v Nemecku:
  • Banninger;
  • Akwatherm;
  • Wefatherm;
  • Rehau. Vlastnosti každého z nich v článku "Nemecké polypropylénové rúry".
  1. Česká ropa sa s dôverou umiestnila na druhom mieste:
  • Ekoplastik;
  • FV-Plast (pozri nižšie "České polypropylénové potrubia").
  1. Tretie miesto je lacnejšie a mierne menej kvalitné z Turecka:
  • tebou;
  • Pils;
  • Vesbo;
  • Valtek;
  • Firat;
  • kaľdý;
  • jakki;
  • Dyzain (ich vlastnosti sú uvedené pod odkazom "Turecké polypropylénové rúry").
  1. Čína nie je spokojná s kvalitou, výnimkou je značka:
  • BLUE OCEAN (recenzie čínskych výrobkov "čínske polypropylénové rúry").
  1. Napokon, možnosť rozpočtu - ruské výrobky:
  • PRO AQUA;
  • RVC;
  • Heisskraft;
  • Santrade;
  • Politek (recenzia na populárnejších výrobcoch pod "Ruské polypropylénové rúry").

Prejdime teda k úvahe o výrobkoch z českého a ruského polypropylénu.

České rúry

Rúrky Ekoplastik Česká spoločnosť WAWIN Ecoplastik

Štandardom vo svete polypropylénových systémov je systém Ecoplastic. Od vstupu na trh sa tento systém dokázal dostať z najlepšej strany. Stala sa veľmi obľúbená vzhľadom na pomerne vysokú kvalitu tvaroviek a rúr z polypropylénu Ecoplastic od spoločnosti WAWIN Ekoplastik s.r.o - Česká republika.

Sortiment výrobkov Ecoplastic

České potrubia z polypropylénu VAVIN Ecoplastic sa používajú:

  1. na distribúciu teplej a studenej vody, centrálneho a podlahového vykurovania, ako aj na distribúciu vzduchu;
  2. PN 10 - na distribúciu studenej vody a podlahového vykurovania;
  3. PN 16 - na rozvody studenej vody pri zvýšenom tlaku a na potrubia vyrobené z polypropylénu centrálneho zásobovania teplom za zníženého tlaku;
  4. PN 20 - na rozvod teplej vody a ústredné kúrenie.

Ekoplastické rúry sú vyrábané v nasledujúcom rozsahu:

  • PP-R Ekoplastické potrubia, ktoré sú celoplastové - PN 10, PN 16, PN 20;
  • viacvrstvové rúry Ecoplastik Stabi - PN 20 pozostávajúce z plastovej a hliníkovej fólie - vnútorný plast;
  • Plastové polypropylénové rúrky;
  • kombinované a celoplastové príslušenstvo.

Typy rúrok: pevné, vystužené hliníkovou fóliou a skleneným vláknom

Fiber polypropylénové rúry vyrobené spoločnosťou Wavin Ekoplastik - Česká republika - vystužené sklenenými vláknami. Odporúča sa pre zariadenie:

  • vnútorné a vonkajšie systémy studenej vody;
  • dodávka tepla;
  • teplej vody
  • pre podávanie horúce a
  • studenej vody.

Zváranie rúr Fayber prebieha bez povrchovej úpravy, presne to isté ako zváranie najbežnejších polypropylénových rúrok. Vláknové potrubia majú lineárnu tepelnú rozťažnosť menej ako 3-násobok rúr PPR, ktoré sú celoplastové. Rúry z vlákien majú pomerne nízku hmotnosť, ale zároveň chránia silu.

Štruktúra rúr s vystuženými vláknami

Rúry FV-Plast

Použiť rúry FV-Plast výroba Česká republika pre systémy:

  • dodávka tepla;
  • teplá podlaha;
  • zásobovanie vodou.

České polypropylénové rúrky sú komerčne dostupné s hliníkovou vložkou, ktorá z nich robia odolné voči teplotným zmenám a sú tuhé. V pomerne širokom prevedení sú prezentované tvarové prvky, pomocou ktorých je možné riešiť pomerne zložité problémy s dodávkou tepla a vodou. Existuje niekoľko typov rúr FV-Plast:

  1. PP-R potrubia sú určené pre:
  • domáce potrubia studenej vody;
  • potrubie na teplú vodu pre domácnosť;
  • ústredné kúrenie;
  • podzemné vykurovanie;
  • vzduchové kanály;
  • práce v priemysle;
  • pracuje v poľnohospodárstve.

Tieto rúry sú ľahké a majú jednoduchú spracovateľnosť, čo robia inštaláciu jednoduchou, rýchlou a bezpečnou. Prítomnosť nízkej drsnosti vnútornej steny a koncepcia zvárania môžu výrazne znížiť tlakové straty v potrubiach.

  1. PP-R potrubia, pozostávajúce z niekoľkých vrstiev, pri výrobe plastov využívajú najmodernejšie technológie - koextrudovanie. V dôsledku toho sú prospešné vlastnosti niekoľkých materiálov kombinované v jedinom produkte.
  1. Rúry STABI s hliníkovou vložkou s dĺžkou 4 m sú určené pre:
  • vedenie pod podlahou horúcej vody;
  • chladenie a
  • teplo vodivé dodávky tepla vykurovacej vody;
  • klimatizačné systémy (s použitím nízkej tepelnej rozťažnosti a vysokej pevnosti rúrky) Pri inštalácii takýchto potrubí nie je potrebné používať nosné nosníky.
  1. Rúry FASER so sklenenými vláknami, ktoré majú dĺžku 4 m, sú považované za univerzálne. Takéto rúry sú určené pre veľmi náročné vedenie:
  • pitná voda;
  • vykurovacej vody;
  • teplej vody.

Takéto rúry majú vysokú pevnosť a tepelnú rozťažnosť sú štyrikrát nižšie ako potrubia PPR, aj keď sa dajú ľahko zvárať. Faserové rúry sú tiež ideálne pre základné kúrenie.

Ruské potrubia

PRO AQUA potrubia

Trubky PRO AQUA vyrobené v Rusku sa používajú v rôznych systémoch:

  • dodávka vody v priemyselných budovách;
  • voda v obytných budovách;
  • zásobovanie vodou v administratívnych budovách;
  • úprava vody;
  • dodávka tepla;
  • pneumatické vedenia;
  • technologických potrubí.

V rúrach je najvyššia možná teplota + 95 ° С.

PRO AQUA propylénové rúry slúžia dlhú dobu, nekorodujú, ľahko sa montujú, majú vysokú chemickú odolnosť potrubia a tvarovky a sú tiež neškodné.

Podľa údajov testov uskutočnených spoločnosťou Egoplast s podobným označením je sila rúr 1,6 krát vyššia v porovnaní s čínskymi náprotivkami. Maximálna sila trubiek Pro Aqua nájdete v tabuľke.

Vzhľad Pro Aqua

Iba ruské rúry Pro Aqua dokážu vydržať tlak 79,5 atm, preto budú môcť v tejto cenovej kategórii slúžiť omnoho dlhšie ako ostatné rúry.

Rúrky RVK

Spoločnosť Plastic s ochrannou známkou RVK v Rusku po prvýkrát od roku 2007 vyrába viacvrstvové rúry z polypropylénu PN 25 s použitím polypropylénu PP-R / Al / PP-R na ich výrobu. Ruské rúrky RVK pre systémy na prípravu teplej vody a tepla majú priemer 20 mm až 50 mm. RVK rúrky sú vnútorne vystužené hliníkovou vrstvou umiestnenou uprostred stien rúr, zatiaľ čo vystužené rúry majú naopak hliníkovú vrstvu. RVK závod sa nachádza v meste Orenburg.

Návrhy od kupujúcich však majú negatívne hodnotenie potrubí RVC. Hlavnou nevýhodou takýchto potrubí je "veľkosti chôdze".

RVK vystužená sklenenými vláknami

Heisskraft a Santrade

Ruská továreň na výrobu rúr Heisskraft sa nachádza v moskovskom regióne, v meste Pushkino. Aj keď, ako tvrdí výrobca, zosilnené výrobky sa vyrábajú priamo v Nemecku.

Pokiaľ ide o kvalitu rúr Heisscraft, prieskumy tvrdia, že jeho úroveň je celkom dobrá. Mnoho spotrebiteľov sa stará o šedú farbu výrobkov, čo sa vysvetľuje pridaním technických sadzí do kompozície. Táto látka sa už etablovala ako vynikajúci stabilizátor pre plastové rúrky, takže by nemala spôsobovať vzrušenie, ale skôr potešila spotrebiteľov.

Pokiaľ ide o ďalšie ruské rúry, Santrade, stojí za zmienku absolútny nedostatok spätnej väzby o značkových produktoch na stavebných fórach. S najväčšou pravdepodobnosťou to jednoducho zatiaľ nezískal správnu úroveň popularity.

Heisskraft rúrky (vľavo) a Santrade (vpravo)

Politek potrubia

Hoci na Internete existujú rôzne recenzie týkajúce sa produktov spoločnosti Politek TM, možno konštatovať, že jeho kvalita je "nie zlý, priemerný". Napríklad potrubia Polytec-2000, ktoré majú približne rovnakú hrúbku steny ako analógy, podľa inštalatérov, sú náchylnejšie na kompresnú deformáciu.

Pokiaľ ide o samotný proces inštalácie, je takmer totožný s inštaláciou podobných výrobkov a nevytvára žiadne ťažkosti.

Ťažkosti môžu vzniknúť pri nákupe polytec z polytechnických tvaroviek, pretože nie sú vždy v predaji. Z tohto dôvodu by sa mali zakúpiť súčasne so samotnými rúrami, aby sa zabezpečila správna homogénnosť potrubia.

Vzhľad trubiek Polytec

Ostatné časti hodnotenia:

Dúfame, že naša recenzia bude užitočná. Ak máte záujem o produkty značky Pragma, môžete si ich prečítať v článku "Rakety Pragma".

Podrobnejšie informácie o ručne vyrábaných rúrkach Korsis nájdete v článku "Korsis pipes".