Polypropylén Turecko / Čína / Rusko (Strana 1 z 3)

Stránky 1 2 3 Ďalej

Ak chcete zverejniť odpoveď, musíte sa prihlásiť alebo sa zaregistrovať.

Pracovné miesta 1 až 15 z 41

# 1 Téma od Justina 06-07-2015 15:22:33

  • Justin
  • oddaný
  • Registrácia: 09-08-2010
  • Príspevky: 196

Téma: Polypropylén Turecko / Čína / Rusko

Stručne o sebe a motívy pre vytvorenie tejto témy.
Zastupujem firmu LLC "PolimerTorg" dodávku polypropylénových rúr. Uzavieracie ventily. Sprch. Akrylátové kúpele.

Teraz o motívy:
1. Veľká túžba stretnúť sa s inštalatérmi nášho mesta.
2. Prostredníctvom dialógu sa dosiahne vzájomne prospešná spolupráca.
3. V budúcnosti plánujem vytvoriť platformu na internete, kde sa budem snažiť skombinovať všetky nadviazané kontakty s inštalujúcim portfólio (kto má záujem a kto chce pomôcť, navrhnúť niečo, napísať svoje myšlienky, napísať do osobného, ​​s radosťou hovoriť o tejto téme).
4. Pomoc pri výbere populácie.

Dnes je trh Kostroma naplnený všetkými druhmi polypropylénových rúr.
1. Turecko
- Dizayn
- Plastherm
- tebou

2. Čína
- RBK
- Valtec
- modrý oceán
- meerplast

3. Rusko
- Formul je Valfex je umiestnený ako turecký
- pôľitok
- fd
- Fusitek

Vlastne by som rád počul váš názor na niektorých výrobcov.
Čo je na prvom mieste venovať pozornosť pri výbere materiálov. Aké problémy sa vyskytli počas inštalácie.
Navrhujem nasledujúci formát: Stručne o sebe, inzercia je vítaná a my sa podelíme o naše skúsenosti.

Môžem nainštalovať MeerPlast?

Povedz mi
V byte je potrebné zmeniť zásobovanie studenou vodou a prívod teplej vody, inštalatér chce inštalovať polypropylén z firmy MeerPlast.
Hovorí sa, že kvalita je dobrá.
Stojí to za to?

Alebo je to bezmenný morka, len s nepropagovaným označením?

Mary001, to je terry china. V žiadnom prípade sa nestavte do takého bytu.
Mimochodom, Turecko tiež nie je ľad. Na 1-2 stranách tejto sekcie fóra otvorte témy v nadpisoch, ktoré obsahujú slovo "polypropylén" - sú tu zaujímavé obrázky! Okamžite polovica otázok zmizne sama

Vo všeobecnosti by som urobil studenú vodu a horúcu vodu z stúpačky s medenou. Drahé, ale spoľahlivé.
Ak sa okrem polypropylénu neberú do úvahy iné možnosti, potom buď Baenninger (vyrobený v Nemecku, zelený), alebo Ekoplastik (vyrobený v Českej republike). Čína v zásade obchádza.

Použitie polypropylénových rúrok

Skutočnosť, že polypropylénové rúrky sú tak zrejmé, že nikto nesúhlasí s "set-not-put", otázkou je iná rovina - "ktoré by mali byť uvedené -" tieto, tieto alebo... ". Prirodzene, trhy so silným potenciálom, ako je Rusko, sú rozvíjané spoločnosťami s veľmi odlišnými ponukami: sortiment, kvalita, ceny a podobne. Postupne sa objavuje silueta priemyslu, v ktorej každý bod ratingu vyhrali konkurenti a jednoznačne určovali veľkosť koláča. čo sa týka každej z nich. Skúsme s týmito očami, aby sme sa pozreli na ruskom trhu polypropylénových rúrok.

Najprv definujeme kritériá hodnotenia takéhoto jednoduchého, ale nie úplne "očividného" alebo presnejšie nie úplne "transparentného" klienta, ako sú polypropylénové vodné potrubia. Prečo tak tajomný? Áno, pretože kvalita potrubia je pre užívateľa dôležitá, sú odhalené po dlhodobej prevádzke a nie sú vôbec viditeľné od reklamných spoločností výrobcu. Tu platí pravidlo "čakáme a uvidíme". A keďže na našom trhu PP potrubia viac ako 20 rokov, môžeme vyvodiť závery. Hlavná je už jasná - kovové rúrky idú do zabudnutia, pretože súťažiaci je jednoznačne silnejší.

Silné stránky polypropylénových rúr

Akékoľvek víťazstvo na komoditnom trhu je prítomnosť výhod, ktoré sú determinované slabými stránkami konkurenta. V polypropylénových rúrach sú:

  • v zásade žiadna korózia, pretože materiál je chemicky inertný;
  • Významná hmotnostná výhoda - až 9-krát;
  • úplné víťazstvo nad "putujúcimi prúdmi", ktoré ničí kovové rúry;
  • hladký vnútorný povrch, takže počas prevádzky nie sú žiadne upchávky;
  • jednoduchá inštalácia;
  • pri prevádzke sa lakovanie nevyžaduje;
  • trvanlivosť až do 50 rokov - kovové rúrky "nežijú tak dlho."

Preto bol určený zoznam výhod, pre ktoré spotrebiteľ vyberá PP potrubie. Teraz zostáva určiť výrobcov, ktorí nám tieto výrobky ponúkajú.

Trh polypropylénových rúr

Zvyčajne sa výrobcovia akýchkoľvek typov výrobkov považujú za zástupcov určitých krajín. V tomto prístupe sú PP potrubia na našom trhu široko zastúpené týmito krajinami:

  1. Nemecko je tradične silným dodávateľom výrobkov a materiálov pre chemický priemysel.
  2. Česká republika tiež vyvíja moderné technológie a výrobu stavebných materiálov.
  3. Turecko rýchlo získava impulz v oblastiach súvisiacich s spotrebiteľským trhom, kvalita nie je vždy až na značku, ale existujú aj spoločnosti, ktoré majú prestíž.
  4. Čína - dodávateľ akýchkoľvek výrobkov, v akýchkoľvek oblastiach a pre všetkých spotrebiteľov - sa koná na úkor lacnosti, ale niekedy dokazuje dobré vlastnosti tovaru, aj keď vždy potrebujete "oko a oko".
  5. Rusko je nový účastník trhu, ktorý rýchlo zvyšuje svoju výrobnú kapacitu spolu so zlepšovaním kvality výrobkov.

Nemecké potrubia

Medzi nemeckými značkami sú najznámejšie Banninger, Akwatherm, Wefatherm a Rehau. Banninger je známy svojimi plastovými rúrkami po celom svete. Od začiatku podnikania sa uskutočnil kurz sľubných potrieb trhu, ktorý vám umožní udržať si pred konkurenciou výrobky s najvyššou kvalitou.

Kľúčom k vynikajúcemu výkonu produktu sú prvotriedne suroviny a vysoká úroveň výrobnej technológie. Rozsah použitia je charakteristický pre špičkové produkty: priemyselná výroba, pneumatické pohony, systémy na vykurovanie a zásobovanie vodou, zavlažovanie, rekultivácia - to sú všetky polypropylénové potrubia nemeckej spoločnosti Banninger.

To všetko je možné zopakovať aj o iných nemeckých spoločnostiach na našom trhu - Akwatherm, Wefatherm a Rehau. Ide o tradične kvalitné výrobky bez akýchkoľvek sťažností. Cena je vysoká, ale nie mimo stupnice, ako Mercedes pred Zhiguli. Tí, ktorí nešetria na zápasy, si vybrali nemeckého výrobcu polypropylénových rúrok.

České potrubia

Česká republika na ruskom trhu je už dlho známy výrobca plastových výrobkov ECOPLASTIC a FV-Plast. Rozsah potrubí PPR ECOPLASTIC pozostáva z celoplastového PN 10, PN 16, PN 20 a viacvrstvového PN 20 nazývaného ECOPLASTIC STABY. Je doplnené o celý rad príslušenstva. Rozsah potrubí českých výrobcov je celá škála teplovodných a vodovodných potrubí pre otvorené a uzavreté systémy v civilnej a priemyselnej stavbe vrátane vykurovaných podláh.

Turecké potrubia

Turecké rúry sú známe od výrobcov TEBO, Pilsa, Valtek, Vesbo, FIRAT atď.

Technologické rúrky TEBO sú k dispozícii v priemere 20-160 mm. V sortimente sú tiež polypropylénové rúry vystužené sklenenými vláknami. Celkové hodnotenie odborníkov v oblasti výrobkov TEBO je "stredná trieda". Používa sa na zásobovanie teplom a vodou, vrátane a na priemyselné účely. Okrem toho sa často používajú na prepravu veľkého množstva chemikálií.

Turecký výrobca Pilsa vyrába výrobky, ktoré sú odolné, odolné a elastické, čo ho využíva vo vodovodných systémoch. Ak sa počas inštalácie dodržiavajú odporúčania výrobcu, linky na týchto rúrach budú slúžiť bez sťažností. Tieto rúry nemôžu byť použité v uzavretých systémoch a pri teplotách nad 95 stupňov Celzia.

Turecké rúry Valtek a Vesbo za nízke ceny sú vysoko kvalitné, ale nevýhoda sa považuje za skromný výber príslušenstva - tie malé veci, bez ktorých sa nedá robiť káblové rozvody.

Čínske rúry

Čínsky výrobca polypropylénových výrobkov Blue Ocean je dcérskou spoločnosťou britskej spoločnosti a vyrába rôzne kvalitné výrobky. Najmä inštalatérov, ako je vynikajúca plasticita materiálu, ktorý ovplyvňuje kvalitu zvárania polypropylénových rúr. Existuje len jedna nevýhoda potrubí tohto výrobcu - majú vonkajší priemer potrubia, čo však nemá vplyv na výsledky.

Ďalším známym čínskym výrobcom plastových rúr je Dizayn. Vystužené rúry tohto dodávateľa vyžadujú strihanie počas zvárania, čo zjednodušuje inštaláciu. Dizajnové potrubia DIZAYN dôverne zaberajú svoje miesto na trhu a ukazovatele kvality ich výrobkov sú porovnateľné s poprednými európskymi výrobcami, ale za nižšiu cenu.

Ruské potrubia

V pretekoch prestížnych potrubí nebolo Rusko prvým, kto sa pripojil, a obdobie dominancie konkurentov všetkých pruhov, ale manévrovaním cenových politík a zlepšovaním technológií, je možné pomaly získať nad svojim kupujúcim. Ešte stále je veľa práce, ale začalo sa to. Som rád, že niektoré ukazovatele ukazujú, že ruské rúry vykazujú podstatne lepšie vlastnosti ako najbližší konkurent - čínsky výrobca a v niektorých prípadoch tlačili tak tureckí, ako aj českí protějšky, ale za nižšie ceny.

Medzi tie, ktoré sa stali známymi podľa poradia, sú ruské alebo spoločné podniky:

Výrobky vyrobené z ruských PP potrubí majú všetky výhody charakteristické pre tento typ výrobku. Dá sa len dúfať, že budeme mať dovolenku... a čoskoro.

Hodnotenie spotrebiteľov

Ako si vybrať z mnohých ponúk, ktoré nikdy nebude ľutovať. Samozrejme... reklama. Toto je náš prvý poradca, ak nevieme, že úloha reklamy predávať aj sneh uprostred zimy. Nie aby som bol šťastný, ale predával mi produkt, pre šťastie, ako hovoria, na inej adrese. A veríme v reklamu, a to je často len marketingový krok predávajúcim. A napriek tomu existuje cesta von - to je spätná väzba od používateľov. Koniec koncov, neexistuje väčšia autorita ako príbeh "od skúsených". Takže. Nižšie uvádzame niekoľko príbehov od tých, ktorí už dlhšie ako rok používajú polypropylénové potrubia alebo stále inštalovali také potrubia.

Zosilnené potrubie PPR inštalované na vykurovacej bubline ide, ak nie vždy, potom aspoň veľmi často. Dôvodom je rozdielny koeficient rozťažnosti hliníka a polypropylénu plus tlak v potrubí, ktorý je väčší, čím vyšší je dom. Moja rada - neobťažujte sa vystuženými rúrkami a ich presným výberom. Je lepšie prijať nevyztužený polypropylén s priemerom 20 barov - to bude dobrý bezpečnostný priestor, pretože tlak v systéme je zriedka väčší ako 6 barov. Nechcem povedať pre Číňanov, ale tureckí ľudia sa držia s treskami.

Neexistujú žiadne problémy so studenou vodou, ale na horúcom potrubí o tri roky neskôr som si všimol opuchy, pomerne malé, ale stále. Majster ubytovacích a pomocných služieb odporúča znížiť tok chladiacej kvapaliny pri vstupe do batérie. Nakoniec umiestnite termostat na batériu. Je ťažké povedať niečo teraz, čakať a vidieť, ale logika je tam. Pipe Ecoplast, trochu česky. Žiadne ďalšie komentáre. Spočiatku to uniklo na spojeniach - chodil som s kľúče a všetko vzrástlo.

Pri inštalácii vykurovania som chcel vybrať potrubie, tureckí. Na radu inštalatéra vzali nemecké potrubia Rehau. Drahšie, ale nie márne. Prezident má tureckého Valtek, pretože je na sopke, aj keď existujú určité zvláštne dôvody, ako napríklad žiadne malé otoky, ale vedia, keď sa stanú veľkými, hoci známe majstrovské diela ubezpečili - "ak sa niečo stane, nebude to čoskoro."

Čínsky oceán stojí už takmer 10 rokov a všetko je stále v poriadku. Ale batérie nie sú nikdy horúce, a pri inštalácii kapitán odporúča, aby si to opatrnejšie, nepamätám sa, ale vzali najväčší tlak. Neexistujú žiadne problémy s chladným potrubím. Dom je vedľa železnice, 10 rokov skôr, potrubie bolo zožrané prúdy v zemi, a teraz nie sú žiadne známky - pravdepodobne plast nie je trávený.

Porovnanie polypropylénových rúrok z rôznych krajín

Ste tu

Vzhľadom na to, že na trhu je dnes veľa výrobcov z rôznych krajín, spotrebiteľ nie je vždy schopný primerane posúdiť výhody tohto výrobku. Napríklad sa predpokladá, že PP potrubia vyrobené v Európe sú o jednu úroveň vyššie ako akékoľvek analógové kvality a sú vhodné iba na inštaláciu a vykurovanie obytnej budovy. Avšak nie všetko je ako nepríjemné reklamy.

Ukrajinské rúry LLC Rozma sa vyrábajú s použitím českej technológie, čo znamená, že nie sú z hľadiska charakteristík výrobku nižšie z EÚ, ale z dôvodu lacnej práce je cena nižšia. Ruské náprotivky sa nemôžu pochváliť takou vysokou kvalitou. Každý produkt podrobnejšie preskúmame, aby sme pochopili, ktoré polypropylénové potrubie je lepšie pre ktorú spoločnosť a či je krajina výroby dôležitá. Budeme vychádzať zo skutočnej spätnej väzby od spotrebiteľov.

Polypropylénové potrubia ukrajinskej výroby

V susednej krajine nie je toľko dobrých tovární, ale Rozma LLC ich určite môže pripísať. Tu je certifikát ISO, európske technológie a vynikajúce riadenie. Napriek nestabilnému hospodárstvu štátu ako celku, výroba polypropylénových rúr pokračuje rovnakým tempom ako predtým.

Polypropylénové rúry Rozma

Rozsahy materiálov špecifikovaných ukrajinským výrobcom:

  • domáce vykurovacie siete;
  • Sieť TÚV;
  • kúrenie;
  • teplé podlahy;
  • vzduchové kanály;
  • priemyselné potrubia;
  • poľnohospodárske potrubia (zavlažovacie systémy a iné);
  • technické zásobovanie vodou;
  • zásobovanie pitnou vodou.

Rozsah ukrajinského tlaku potrubia:

Označené PN 16 - použiteľné pre vodovodné siete a podlahové vykurovanie (vlákno vystužené vlákno a hliník sa vyrábajú);

Označené PN 20 - použiteľné pre vysokotlakové vodovodné siete a pre nízkotlakové vykurovacie systémy (vlákno a Ital hliník vystužený skleným vláknom);

Označené PN 25 - použiteľné pre teplá voda a vykurovacie siete (vlákno vystužené vlákno a hliník sú vyrábané).

Recenzie ukrajinských materiálov

Hodnotenie spotrebiteľov na polypropylénové rúrky LLC "Rose" je ľahko nájsť online, a to ako na ukrajinskom a bieloruskom a ruskom fóra. Zvyčajne používatelia zdieľajú pozitívne dojmy, zriedkavé výnimky hovoria hlavne o zlej kvalite inštalácie vykonanej bez zohľadnenia odporúčaní alebo nesprávnom skladovaní materiálu, čo viedlo k následnému poškodeniu potrubia.

České polypropylénové rúry

České trubky PP sa považujú za štandard. Po mnoho rokov existencia značiek, kvalita materiálov zostala stále vysoká. Hlavnými výrobcami sú spoločnosti Ekoplastik a FV-Plast.

WAWIN Ekoplastik

Použitie materiálov špecifikovaných českým výrobcom:

  • siete teplej a studenej vody,
  • vykurovacie rúry,
  • vyhrievané podlahy,
  • distribúcia vzduchu

Rozsah potrubí vyrobený tlakom:

PN 10 - použiteľné pre vodovodné siete a podlahové vykurovanie (iba nevyztužené verzie);

PN 16 - použiteľné pre vysokotlakové vodovody a nízkotlakové vykurovacie systémy (iba nevyztužené verzie);

PN 20 - použiteľné pre zásobovanie teplou vodou a vykurovacie siete (vlákno vystužené vlákno a hliník Stabi sú vyrábané).

Spike PP Fiber rúrka sa vyskytuje so špeciálnym nástrojom bez dodatočnej povrchovej úpravy, ako aj s bežnými polypropylénovými rúrkami. Materiály majú nízku tepelnú rozťažnosť. Je približne 3-krát nižšia ako u všetkých polymérových potrubí PPR. Rúry z vlákien sú ľahké, ale stále si zachovávajú svoju silu.

Rúry FV-Plast

Žiadosti označené českým výrobcom:

  • siete na dodávku tepla;
  • teplé podlahy;
  • vzduchové kanály;
  • priemyselné potrubia;
  • poľnohospodárske potrubia (zavlažovacie systémy a iné);
  • zásobovanie vodou.

České PP rúrky FV-Plast existujú v dvoch verziách: s vystužujúcou vložkou z hliníka STABI a vystužená FASER sklolaminátom. Obidve odrody sa vyrábajú koextruziou.

České recenzie potrubia

Sieť skutočne nenašla negatívne prehľady polypropylénových rúrok vyrobených v Českej republike. Ide o štandard kvality, overený časom a tisíckami spotrebiteľov.

PP rúrky ruskej výroby

Na bieloruskom trhu je mnoho ruských výrobcov. Medzi nimi je PRO AQUA, spoločnosť "Plastic", ktorá vyrába rúrky pod ochrannou známkou "RVK", Heisskraft, Politek, Santrade. Zvážte niekoľko návrhov, pretože v hlavných výrobkoch sú veľmi podobné vlastnosti a kvalita.

PRO AQUA potrubia

Oblasti použitia materiálov špecifikovaných ruským výrobcom:

  • priemyselné vodovodné potrubia;
  • vodovody pre administratívne a obytné budovy;
  • potrubia pre vykurovanie obytných budov;
  • potrubné potrubné stanice odloženie, dezinfekcia, čistenie vody, odsoľovanie;
  • technologické potrubia;
  • pneumatické vedenia;
  • vzduchové kanály.

Rúry PRO AQUA majú dobré spotrebiteľské vlastnosti. Vďaka vysoko kvalitnému polyméru slúžia dlhú dobu kvôli absencii kovu v kompozícii, ktoré nekorodujú a kvôli svojej nízkej hmotnosti ľahko padnú. Výrobky z polypropylénu sú chemicky odolné voči rôznym médiám, ale zároveň sú neškodné a môžu sa používať na zásobovanie pitnou vodou.

Rúrky RVK

Rozsah použitia PP potrubí značky RVK je o niečo menší ako rozsah potrubia PRO AQUA. Spoločnosť vyrába viacvrstvové rúry PN 25 s vzorcom PPR / Al / PPR (polypropylén / hliník / polypropylén). Takéto modely sú vhodné pre potrubia horúcej vody a vykurovacie potrubia. Napriek ubezpečeniam predávajúcich, tieto trubice PP nie sú od spotrebiteľov veľmi pozitívne.

Recenzie ruských rúr

Existuje toľko názorov používateľov o kvalite ruských potrubí, pretože existujú výrobcovia, ktorí ich vyrábajú. Od úprimných negatívnych vyhlásení o RVK k celkom prijateľným poznámkam o Heisskrafte. Ale trh nie je stále, stále existujú nové, nepreskúmané značky s dobrou kvalitou. Určite nehovorte, že všetky ruské výrobky sú hodné alebo nehodnotí pozornosť kupujúcich.

závery:

Ako sa ukázalo, krajina výroby je naozaj dôležitým ukazovateľom pri výbere potrubí PP. Podľa spotrebiteľov sú české výrobky vždy vysoko kvalitné, ale majú primeranú cenu. Ukrajinské potrubia tiež nespôsobujú sťažnosti, ale sú výhodnejšie za cenu. Akvizícia ruského materiálu je vo väčšine prípadov kúpou mačky v taške, sú tam obe značky s vysoko kvalitným tovarom a nízke.

Fórum Kalugy

Polypropylén - ktorý výrobca je lepší?

Artanis 12. januára 2016

V skutočnosti je potrebné kúpiť PPR potrubie a rôzne príslušenstvo pre to. Dodávka vody sa uskutoční v dome.

V obchodoch je pomerne veľký výber výrobcov: od populárneho Valtec až po ruský výrobca (napríklad určitý "PC Contour").

Ktorý výrobca uprednostňuje? A ak existujú osvedčené obchody, kde si kúpiť?

Syrozha 12. januára 2016

fanúšik 12 januára 2016

ppr Valtek neboli splnené. Česky - áno, bolo to najlepšie, ale drahé. Teraz kvalita je viac-menej rovnaká, len pórov nováčikov.

Rovnaké pils mali problémy, nemali ste certifikáciu. musíte sa pozrieť aspoň vo veľmi úzkych obchodoch.

presnejšie o inštaláciách. presne inštalatérske práce? je dom súkromný? kotol plus kotol?

Syrozha 12. januára 2016

fanúšik 12 januára 2016

a je pravda, že: prečo sa opýtajte - čo, kde a ako?

Nie je to tak dávno, keď som v holičstve menila niečo vo vode, hosteska, ako hlúpa žena, ma požiadala, aby som si kúpil hadicu s kanvicou. Opakujem: veľmi chytrý. Existovalo jedno kritérium: IMPORT.

a všeobecne: najlepším propylénom je meď. tému možno uzavrieť.

Artanis 12. januára 2016

ventilátor, inštalatérske práce v obvyklých Chruščov. Studené a horúce cez plynový stĺp.

Syrozha, táto spoločnosť nie je prípad "Formule tepla" sa nazýva? Už sa presťahovala z bývalej služby Bines. Áno, a nedávno došlo k zmene dodávateľov. Teraz je otázka: mali ekoplastiku alebo teraz nosia niečo iné?

Zameriavam sa viac na naše hlavné obchody, Bielý dom (značky Valtec a Contour) a ruské nechty (značky: Valtec, Vesbo a Meerpalst) a značka "Valtec". Problémom však je, že nie všetko, čo je potrebné spravovať, bolo nájdené od Valteka. A čo môžete povedať o Vesbo a Meerpalst?

Syrozha 12. januára 2016

Artanis, Vzorec tepla, áno. Potom Suvorov pruh. Určite je. Alebo vám povedia, kde sa nachádzajú.

fanúšik 12 januára 2016

No, neobťažuj hlavu - pracovná teplota bude vyššia ako 50. v propyléne, môže teplota chladiacej zmesi dostatočne skrátiť životnosť - napríklad pri 90 stupňoch - 3 rokoch.

prijať rovnaký projekt - podporiť substitúciu dovozu, yy

Syrozha 12. januára 2016


Zameriavam sa viac na naše hlavné obchody, Bielý dom (značky Valtec a Contour) a ruské nechty (značky: Valtec, Vesbo a Meerpalst) a značka "Valtec". Problémom však je, že nie všetko, čo je potrebné spravovať, bolo nájdené od Valteka. A čo môžete povedať o Vesbo a Meerpalst?
No, ja by som Valtekovi nepomohol z jedného jednoduchého dôvodu. Tieto trubice razdolboev (BD a RG) sú a so zábradlím. A Valtek je tá istá Čína a Turecko. Toto je značka a výroba tretieho sveta. Čechovia robia doma.

Syrozha 12. januára 2016

Artanis, písal som osobne.

Artanis 12. januára 2016

prijať rovnaký projekt - podporiť substitúciu dovozu, yy

ProAkvu zatiaľ videl len v jednom obchode v blízkosti nadjazdu. A tento obchod nejako sa mi nepáčilo.

Všetci som našiel od spoločnosti Valtec, s výnimkou dvoch pozícií z 15))) A myslím, že miesto výroby nehrá osobitnú úlohu. Nie je to krajina, ktorá je dôležitá, ale kontrola kvality. Koniec koncov, to isté AHhren vyrobené v Číne. Rovnako ako ostatná elektronika atď.

Syrozha 12. januára 2016


Nie je to krajina, ktorá je dôležitá, ale kontrola kvality.
kto tvrdí)))) Otázkou je, čo ak je kvalita v spoločnosti Valtek?

Syrozha 12. januára 2016

Čo povie Petrovič Nikolaitch?

Artanis 12. januára 2016


Nie je to krajina, ktorá je dôležitá, ale kontrola kvality. kto tvrdí)))) Otázkou je, čo ak je kvalita v spoločnosti Valtek?

Chcem veriť a dúfať. Koniec koncov, dokonca poskytujú 7-ročnú záruku na svoje výrobky. A otázka kvality môže byť požadovaná od každého výrobcu.

Syrozha 12. januára 2016

Artanis, prečo otvoriť tému, ak ste sa už rozhodli pre seba

Artanis 12. januára 2016

Artanis, prečo otvoriť tému, ak ste sa už rozhodli pre seba

Ešte som sa nerozhodol. Stále váham. Preto som sa rozhodol požiadať o stanovisko na fóre.

fanúšik 12 januára 2016

proakva je na baldine. napríklad.

NikolaichT4 12. januára 2016

NikolaichT4 12. januára 2016

Syrozha 12. januára 2016


Na tému: Calde, Proakva, Pils, Valtek Všetky + sú rovnaké
možno preto, že všetko, okrem akvá z krajiny, ktorá sa nám stala nepriateľskou, nazývala Turecko?

NikolaichT4 12. januára 2016

fanúšik 12 januára 2016

Valtek - Taliansko. aspoň - rodisko značky.

fanúšik 12 januára 2016

I kandan asi 10 rokov robit. pravda, blízko k smrti.

NikolaichT4 12. januára 2016

Valtek - Taliansko. aspoň - rodisko značky.

Teraz je Čína, ale FACTORY! Montáž kovu, naozaj ich rešpektujem nikdy problémy nebolo
Príspevok bol editovanýNikolaichT4: 13. januára 2016 - 13:16

NikolaichT4 12. januára 2016

Syrozha 12. januára 2016


Syrozha, mám spájkovačku Candan pred týždňom, ako by to bolo?
Erdogan nasuropil

slúžil svojmu miláčikovi za svoje peniaze.

7andrey1983 13 januára 2016

A Rosturplast? Je to naozaj plné g? Zdá sa, že stojí za 5 rokov, zatiaľ neboli zaznamenané žiadne problémy.

fanúšik 13 januára 2016

Je potrebné dbať na to, ako sa spája. Netestované značky - ako lotéria.

7andrey1983 13 januára 2016

Rovnako ako som si všimol, je to najobvyklejšia značka v obchode DB / K-raut. A cena, ktorú majú, je veľmi humánna.

fanúšik 13 januára 2016

a písať - lacné. reťazové obchody často sledujú lacnosť, zatiaľ čo vysoko špecializované sú zamerané na kvalitu. Prečo? Dúfam, že to pochopíte.


Príspevok bol editovanýFan: 13. januára 2016 - 09:22

Orange_Thief 13 januára 2016

NikolaichT4, manufaktúra je manuálna výroba. Ak to naozaj urobíme v továrni, tak by som to neurobil. Neverím čínskym rukám Krivenky.

NikolaichT4 13. januára 2016

Syrozha 13. januára 2016

NikolaichT4 13. januára 2016

NikolaichT4 13. januára 2016

Temer včelár 13 januára 2016

Ďakujem, NikolaichT4, on sám bol naklonený tejto možnosti. A vaša zmienka o ich malom lineárnom predĺžení je určite veľmi dôležitá a to je jedna z ich výhod. Avšak kyslík je v systéme nadbytočný s oceľovým kotlom na tuhé palivá, nie je potrebný, a ak je po ňom inštalovaná oceľová hydraulická ihla a radiátory sú údajne vyrazené z ocele, potom je lepšie byť bezpečné, prepracovanie bude drahšie! Ďakujeme znovu!

NikolaichT4 13. januára 2016

Beer bee, prosím. Potrebujete pomoc s inštaláciou alebo konzultovaním písania. Materiály tiež

fanúšik 13 januára 2016

Nemám rád hliník vo vnútri - potrubie môže byť exfoliované. iba sklolaminát. o predĺžení - to môže byť poskytnuté.

a tam sú ešte hliníka vystužené bez stripping - ako sklolaminát.

NikolaichT4 13. januára 2016

Temerevskiy včela, Ak si vziať len rúrky, podľa odkazu, ktoré sú prvý typ (STABI), druhý typ je taký shnyaga, hovorím vám, stratifikovaný, atď

Temer včelár 13 januára 2016

Ale neviem, či sú také rúry na dia. viac ako jeden palec, pretože z kotla ide, ak sa nemýlim, jeden palec a jedna štvrtina vnútorná. závit. Áno, bol som v rozpakoch jedného priateľa, ktorý povedal, že potrebujete baňu z kotla. vyviesť meter s kusom železa, len potom ho ukotviť s propylénom, nejaký nezmysel podľa môjho názoru, kotol sa nevyhrieva zvonku a teplota chladiacej kvapaliny je nepravdepodobné, že bude vyššia ako 60-70 stupňov. Nechcel by som sa držať systému takýchto "krokodílov".

NikolaichT4 13. januára 2016

Ak je kotol na tuhé palivo nie je možný, predstavte si situáciu, v ktorej ste zapálili kotol, a keď vypukla, e-mail bol vypnutý. obehové čerpadlo. Čo sa stane?

odpovedz MRAK! urobíte sami? oh, cítim niečo neslýchané

Artanis 13. januára 2016

Malá správa o cenách a nakupovaní. Tak som dnes išiel do "teplého sveta" na Gagarinovi a Suvorovovi. A je na predaj aj druh "šedého polypropylénu" i. Česká. Na značke Gagarin FV Plast a na Suvorov Ecoplastic. Všetko je dobré, s výnimkou ceny. A je to v priemere 2,5-3 krát vyššia ako tureckí výrobcovia. A stojí za to - preplatiť 3 krát? Alebo ako v tejto reklame: ak nie je žiadny rozdiel, potom prečo platiť viac?

A teraz ďalšia otázka. Čo ohrozuje zváranie CPD potrubí zosilnené v strede s hliníkom bez orezania / odizolovania? A ak sú zámky možné, ako rýchlo vyjdú?

NikolaichT4 13. januára 2016

A teraz ďalšia otázka. Čo ohrozuje zváranie CPD potrubí zosilnené v strede s hliníkom bez orezania / odizolovania?

Nedoporučujem túto trubku.


Príspevok bol editovanýNikolaichT4: 13. januára 2016 - 20:36

fanúšik 13 januára 2016

Zmieňam ich rovnako. Na Gagarine sú obaja blízky.

Syrozha 13. januára 2016

Mal som nejaký druh deja vu. alebo vozidlom týmto spôsobom trolls alebo alebo.

Pokúsim sa dať niekoľko analógií. môže dostať. Tam sú adidas tenisky, a tam je Abibas. Obaja sú vyrábané továrensky, ale v prvom prípade spoľahlivo a dlho, av druhom prípade sa zdajú byť podobné ako Adidas, iba výsledok ponožiek nie je známy.

druhá analógia je tá istá zo sveta obuvi: existuje taká spoločnosť ECCO a tak keď sa dánski dali obuv len v Európe a Brazílii, nebolo tam žiadne topánky, ktoré by mali byť zničené, ale hneď ako v roku 2005 umiestnili technologický závod v Číne,,

S turecko-čínskym polypropylénom taj baida - ako to robia pod nemeckou licenciou, a dokonca aj na nemeckom zariadení. a kvalita je niekoľkonásobne nižšia. Paradox! No, áno, áno, prečo ísť na reklamu a preplácať. o to viac (((((


Príspevok bol editovanýSyrozha: 13. januára 2016 - 21:25

Artanis 13. januára 2016

A teraz ďalšia otázka. Čo ohrozuje zváranie CPD potrubí zosilnené v strede s hliníkom bez orezania / odizolovania?

Nedoporučujem túto trubku.

Ale tu je situácia: už existuje systém s takýmito potrubiami a ako sú zvárané neznáme.


všetko je dobré, s výnimkou ceny. A je to v priemere 2,5-3 krát vyššia ako tureckí výrobcovia. A stojí za to - preplatiť 3 krát? Alebo ako v tejto reklame: ak nie je žiadny rozdiel, potom prečo platiť viac? Mal som nejaký druh deja vu. alebo vozidlom týmto spôsobom trolls alebo alebo.

No deja vu. Ako som napísal vyššie: zvažujem rôzne možnosti a ak mám otázky, opýtam sa ich. A keďže Syrozha tieto obchody odporučil, vstúpil som do nich. A nahlásil výsledok. A to je všetko.

Syrozha 13. januára 2016

Artanis, prečítajte si tu.

a potom choďte a kúpte si to, čo chcete. Nebude vám nič nové povedať.

Ja osobne opúšťam diskusiu o nezmyselnosti tejto diskusie.


Príspevok bol editovaný * AG *: 02.05.2017 - 20:21

Temer včelár 14 januára 2016

Ďakujem, Syrozha, za informatívne odkazy, veľmi zaujímavé.

A teraz ďalšia otázka. Čo ohrozuje zváranie CPD potrubí zosilnené v strede s hliníkom bez orezania / odizolovania? A ak sú zámky možné, ako rýchlo vyjdú?

Pozorne si prečítajte odkazy, odpoveď je už uvedená v stĺpci 40

Ak je kotol na tuhé palivo nie je možný, predstavte si situáciu, v ktorej ste zapálili kotol, a keď vypukla, e-mail bol vypnutý. obehové čerpadlo. Čo sa stane?

odpovedz MRAK! urobíte sami? oh, cítim niečo neslýchané

Áno, všetko by malo byť v poriadku. Po prvé, predpokladám, že moc je podporená najskôr pomocou bespereboynika (ako počítač) a potom s dlhodobým odstavením mám generátor plynu. Po druhé, chcem vytvoriť základnú schému založenú na nižšie uvedenej schéme, ako vidíte, medzi kotlom a hydraulickou ihlou nie je čerpadlo a v kataklyse sietí bude kotol pracovať na hydraulickú ihlu s objemom približne 230 l. Nechajte takmer bez šanca, dokonca ešte viac, aby ste mohli hlúpo pokryť túžbu a horenie sa takmer zastaví. Jediná vec, o ktorej sa domnievam, že sa v programe okamžite remake, je uzol filtra TSN +, ktorý je vybavený dvoma dodatočnými kohútikmi, takže keď TSN zlyhá, nie je nutné vyčerpať celý systém, aby ho nahradil.

Diskusie a recenzie na fóre v Novosibirsku - NGS.DOM

Dom, budova, opravy

Potrebujete lekbez na polypropylénových rúrach.

Ak chcete, aby bol tichší, pieskový papier pohlaďte srdce.

10/08/12 16:32 Odpovedať na správu Need lekbez without polypropylene pipes. užívateľ tav78

10/08/12 21:24 Odpovedať na správu Need lekbez without polypropylene pipes. užívateľ tav78

Nemá zmysel prijímať inteligentných ľudí a potom im povedať, čo robiť. Prenajímame inteligentných ľudí, aby nám povedali, čo máme robiť. Steve Jobs

10/08/12 21:58 Odpovedať na správu Need a lekbez on polypropylene pipes. užívateľ tav78

10/08/12 22:55 Odpovedať na správu Re: Potrebujem lekbez bez polypropylénových rúrok. od ser_grey

09/10/12 12:33 Odpovedať na správu Re: Potrebujem lekbez bez polypropylénových rúrok. užívateľ Tolmach

Ak chcete, aby bol tichší, pieskový papier pohlaďte srdce.

Opravené užívateľom tav78 (10/09/12 12:34)

09/10/12 12:40 Odpovedať na správu Re: Potrebujem lekbez bez polypropylénových rúrok. užívateľ Tolmach

Ak chcete, aby bol tichší, pieskový papier pohlaďte srdce.

Opravené užívateľom tav78 (10/09/12 12:44)

09/10/12 3:58 Odpovedať na správu Potrebujem lekbez na polypropylénových rúrach. užívateľ tav78

Nemá zmysel prijímať inteligentných ľudí a potom im povedať, čo robiť. Prenajímame inteligentných ľudí, aby nám povedali, čo máme robiť. Steve Jobs

10/09/12 4:18 Odpovedať na správu Need lekbez without polypropylene pipes. užívateľ tav78

Je za radiátorom

za pravým kompenzátorom chladiča

Otvoriť miesto (bude skryté pohovkou)

Nemá zmysel prijímať inteligentných ľudí a potom im povedať, čo robiť. Prenajímame inteligentných ľudí, aby nám povedali, čo máme robiť. Steve Jobs

Recenzie Trumpet Glass. polypropylén MeerPlast 20 (PN20)

Pri objednávaní z 15 000 rubľov. 30,65 rub.

Pri objednávaní z 50 000 rubľov. 30,65 rub.

Zohľadňuje sa celková suma všetkého tovaru pridaného do koša.

  • charakteristiky
  • O produkte
  • recenzia

V on-line obchode viac ako 50.000 položiek inštalatérske, vykurovacie zariadenia, klimatizácie a elektrické výrobky na sklade a na objednávku.
Katalóg obsahuje stovky firiem - od nízkonákladových domácich až po zahraničné. A predaj prinesie vaše nákupy ešte výhodnejšie.

Máte možnosť nakupovať tovar v maloobchode a veľkoobchode - spolupracujeme s jednotlivcami a právnickými osobami, doručujeme objednávky v Moskve, ako aj v regiónoch Ruskej federácie. Je lacné a bezpečné nakupovať zariadenie na našich oficiálnych stránkach pomocou bezpečných protokolov prenosu údajov.

Momentálne tu nie sú žiadne produkty.

© Všetky informácie uvedené na tejto stránke sú len informačné.
a nie je verejnou ponukou

Kopírovanie informácií bez súhlasu vlastníkov autorských práv je zakázané.

Polypropylén vystužený skleneným vláknom

Najlepšie príspevky

Ak chcete uverejniť správy, vytvorte účet alebo sa prihláste

Musíte byť registrovaným používateľom a ponechať komentár.

Vytvorte si účet

Zaregistrujte sa v našej komunite. Je to veľmi jednoduché!

Prihláste sa

Už máte účet? Prihláste sa do systému.

Alebo sa prihláste s jednou z týchto služieb.

Google odporúča

Naše odporúčania

Montáž stropu sadrokartónu

andral publikoval téma v sadrokartónových podhľadoch, 17. januára 2005, téma

Akumulátorová vrtačka TE 30-A36

Sano publikoval článok v príručke a vybavení z 29. apríla 2013

Domáce puzdro na brúsku na diamantový pohár alebo štetec

FugenFührer uverejnil príspevok blogu na blogu FugenFührera, 13. februára 2017, príspevok blogu

Ako najlepšie vytvoriť sádrokartónový oddiel

Sander publikoval tému Práca so sadrokartónovou doskou, 3. marca 2005, téma

Chata v lese: ako umelca, Igor Shubin premenil lesný pozemok. Layfkhaki pre letných obyvateľov

KGB publikoval článok v Country House, Dacha, utorok v 08:49, článok

Skúšobné testovacie píly SCW 22-A a SCM 22-A

Sano uverejnil článok v príručke a vybavení 24. decembra 2012, článok

Ako odstrihnúť závesy vo vnútorných dverách.

Sano uverejnil článok v článku School of Repair, 15. júna 2007

Plynová montážna pištoľ HILTI GX 120

Sano publikoval článok v príručke a zariadení, 11. marca 2012, článok

Polypropylénové potrubia: firmy a recenzie

Výmena inštalačných a vykurovacích rúr s polypropylénovými rúrami vám umožňuje neustále zbaviť nevýhody, ktoré spôsobuje liatina alebo oceľ. Plast nepodlieha korózii, neklesá pod vplyvom nízkej teploty, je ľahký a pomerne lacný. Vzhľadom na popularitu je ťažké vybrať si polypropylénové rúry: firmy ponúkajú spotrebiteľovi obrovský sortiment. V tomto článku sú uvedené recenzie spotrebiteľov, ako aj stručný opis vlastností najpopulárnejších produktov pomeru cena / kvalita potrubného priemyslu.

Hodnotenie výrobcov rúr pomôže vybrať si, ktoré potrubia z polypropylénu sú lepšie.

Hodnotenie výrobcov rúr

Poskytujeme hodnotenie založené na recenziách od majiteľov apartmánov a vidieckych domov s inštalovanými polypropylénovými potrubiami a samotnými inštalatérmi:

  1. Výrobky vyrobené v Nemecku:
  • Banninger;
  • Akwatherm;
  • Wefatherm;
  • Rehau. Vlastnosti každého z nich v článku "Nemecké polypropylénové rúry".
  1. Česká ropa sa s dôverou umiestnila na druhom mieste:
  • Ekoplastik;
  • FV-Plast (pozri nižšie "České polypropylénové potrubia").
  1. Tretie miesto je lacnejšie a mierne menej kvalitné z Turecka:
  • tebou;
  • Pils;
  • Vesbo;
  • Valtek;
  • Firat;
  • kaľdý;
  • jakki;
  • Dyzain (ich vlastnosti sú uvedené pod odkazom "Turecké polypropylénové rúry").
  1. Čína nie je spokojná s kvalitou, výnimkou je značka:
  • BLUE OCEAN (recenzie čínskych výrobkov "čínske polypropylénové rúry").
  1. Napokon, možnosť rozpočtu - ruské výrobky:
  • PRO AQUA;
  • RVC;
  • Heisskraft;
  • Santrade;
  • Politek (recenzia na populárnejších výrobcoch pod "Ruské polypropylénové rúry").

Prejdime teda k úvahe o výrobkoch z českého a ruského polypropylénu.

České rúry

Rúrky Ekoplastik Česká spoločnosť WAWIN Ecoplastik

Štandardom vo svete polypropylénových systémov je systém Ecoplastic. Od vstupu na trh sa tento systém dokázal dostať z najlepšej strany. Stala sa veľmi obľúbená vzhľadom na pomerne vysokú kvalitu tvaroviek a rúr z polypropylénu Ecoplastic od spoločnosti WAWIN Ekoplastik s.r.o - Česká republika.

Sortiment výrobkov Ecoplastic

České potrubia z polypropylénu VAVIN Ecoplastic sa používajú:

  1. na distribúciu teplej a studenej vody, centrálneho a podlahového vykurovania, ako aj na distribúciu vzduchu;
  2. PN 10 - na distribúciu studenej vody a podlahového vykurovania;
  3. PN 16 - na rozvody studenej vody pri zvýšenom tlaku a na potrubia vyrobené z polypropylénu centrálneho zásobovania teplom za zníženého tlaku;
  4. PN 20 - na rozvod teplej vody a ústredné kúrenie.

Ekoplastické rúry sú vyrábané v nasledujúcom rozsahu:

  • PP-R Ekoplastické potrubia, ktoré sú celoplastové - PN 10, PN 16, PN 20;
  • viacvrstvové rúry Ecoplastik Stabi - PN 20 pozostávajúce z plastovej a hliníkovej fólie - vnútorný plast;
  • Plastové polypropylénové rúrky;
  • kombinované a celoplastové príslušenstvo.

Typy rúrok: pevné, vystužené hliníkovou fóliou a skleneným vláknom

Fiber polypropylénové rúry vyrobené spoločnosťou Wavin Ekoplastik - Česká republika - vystužené sklenenými vláknami. Odporúča sa pre zariadenie:

  • vnútorné a vonkajšie systémy studenej vody;
  • dodávka tepla;
  • teplej vody
  • pre podávanie horúce a
  • studenej vody.

Zváranie rúr Fayber prebieha bez povrchovej úpravy, presne to isté ako zváranie najbežnejších polypropylénových rúrok. Vláknové potrubia majú lineárnu tepelnú rozťažnosť menej ako 3-násobok rúr PPR, ktoré sú celoplastové. Rúry z vlákien majú pomerne nízku hmotnosť, ale zároveň chránia silu.

Štruktúra rúr s vystuženými vláknami

Rúry FV-Plast

Použiť rúry FV-Plast výroba Česká republika pre systémy:

  • dodávka tepla;
  • teplá podlaha;
  • zásobovanie vodou.

České polypropylénové rúrky sú komerčne dostupné s hliníkovou vložkou, ktorá z nich robia odolné voči teplotným zmenám a sú tuhé. V pomerne širokom prevedení sú prezentované tvarové prvky, pomocou ktorých je možné riešiť pomerne zložité problémy s dodávkou tepla a vodou. Existuje niekoľko typov rúr FV-Plast:

  1. PP-R potrubia sú určené pre:
  • domáce potrubia studenej vody;
  • potrubie na teplú vodu pre domácnosť;
  • ústredné kúrenie;
  • podzemné vykurovanie;
  • vzduchové kanály;
  • práce v priemysle;
  • pracuje v poľnohospodárstve.

Tieto rúry sú ľahké a majú jednoduchú spracovateľnosť, čo robia inštaláciu jednoduchou, rýchlou a bezpečnou. Prítomnosť nízkej drsnosti vnútornej steny a koncepcia zvárania môžu výrazne znížiť tlakové straty v potrubiach.

  1. PP-R potrubia, pozostávajúce z niekoľkých vrstiev, pri výrobe plastov využívajú najmodernejšie technológie - koextrudovanie. V dôsledku toho sú prospešné vlastnosti niekoľkých materiálov kombinované v jedinom produkte.
  1. Rúry STABI s hliníkovou vložkou s dĺžkou 4 m sú určené pre:
  • vedenie pod podlahou horúcej vody;
  • chladenie a
  • teplo vodivé dodávky tepla vykurovacej vody;
  • klimatizačné systémy (s použitím nízkej tepelnej rozťažnosti a vysokej pevnosti rúrky) Pri inštalácii takýchto potrubí nie je potrebné používať nosné nosníky.
  1. Rúry FASER so sklenenými vláknami, ktoré majú dĺžku 4 m, sú považované za univerzálne. Takéto rúry sú určené pre veľmi náročné vedenie:
  • pitná voda;
  • vykurovacej vody;
  • teplej vody.

Takéto rúry majú vysokú pevnosť a tepelnú rozťažnosť sú štyrikrát nižšie ako potrubia PPR, aj keď sa dajú ľahko zvárať. Faserové rúry sú tiež ideálne pre základné kúrenie.

Ruské potrubia

PRO AQUA potrubia

Trubky PRO AQUA vyrobené v Rusku sa používajú v rôznych systémoch:

  • dodávka vody v priemyselných budovách;
  • voda v obytných budovách;
  • zásobovanie vodou v administratívnych budovách;
  • úprava vody;
  • dodávka tepla;
  • pneumatické vedenia;
  • technologických potrubí.

V rúrach je najvyššia možná teplota + 95 ° С.

PRO AQUA propylénové rúry slúžia dlhú dobu, nekorodujú, ľahko sa montujú, majú vysokú chemickú odolnosť potrubia a tvarovky a sú tiež neškodné.

Podľa údajov testov uskutočnených spoločnosťou Egoplast s podobným označením je sila rúr 1,6 krát vyššia v porovnaní s čínskymi náprotivkami. Maximálna sila trubiek Pro Aqua nájdete v tabuľke.

Vzhľad Pro Aqua

Iba ruské rúry Pro Aqua dokážu vydržať tlak 79,5 atm, preto budú môcť v tejto cenovej kategórii slúžiť omnoho dlhšie ako ostatné rúry.

Rúrky RVK

Spoločnosť Plastic s ochrannou známkou RVK v Rusku po prvýkrát od roku 2007 vyrába viacvrstvové rúry z polypropylénu PN 25 s použitím polypropylénu PP-R / Al / PP-R na ich výrobu. Ruské rúrky RVK pre systémy na prípravu teplej vody a tepla majú priemer 20 mm až 50 mm. RVK rúrky sú vnútorne vystužené hliníkovou vrstvou umiestnenou uprostred stien rúr, zatiaľ čo vystužené rúry majú naopak hliníkovú vrstvu. RVK závod sa nachádza v meste Orenburg.

Návrhy od kupujúcich však majú negatívne hodnotenie potrubí RVC. Hlavnou nevýhodou takýchto potrubí je "veľkosti chôdze".

RVK vystužená sklenenými vláknami

Heisskraft a Santrade

Ruská továreň na výrobu rúr Heisskraft sa nachádza v moskovskom regióne, v meste Pushkino. Aj keď, ako tvrdí výrobca, zosilnené výrobky sa vyrábajú priamo v Nemecku.

Pokiaľ ide o kvalitu rúr Heisscraft, prieskumy tvrdia, že jeho úroveň je celkom dobrá. Mnoho spotrebiteľov sa stará o šedú farbu výrobkov, čo sa vysvetľuje pridaním technických sadzí do kompozície. Táto látka sa už etablovala ako vynikajúci stabilizátor pre plastové rúrky, takže by nemala spôsobovať vzrušenie, ale skôr potešila spotrebiteľov.

Pokiaľ ide o ďalšie ruské rúry, Santrade, stojí za zmienku absolútny nedostatok spätnej väzby o značkových produktoch na stavebných fórach. S najväčšou pravdepodobnosťou to jednoducho zatiaľ nezískal správnu úroveň popularity.

Heisskraft rúrky (vľavo) a Santrade (vpravo)

Politek potrubia

Hoci na Internete existujú rôzne recenzie týkajúce sa produktov spoločnosti Politek TM, možno konštatovať, že jeho kvalita je "nie zlý, priemerný". Napríklad potrubia Polytec-2000, ktoré majú približne rovnakú hrúbku steny ako analógy, podľa inštalatérov, sú náchylnejšie na kompresnú deformáciu.

Pokiaľ ide o samotný proces inštalácie, je takmer totožný s inštaláciou podobných výrobkov a nevytvára žiadne ťažkosti.

Ťažkosti môžu vzniknúť pri nákupe polytec z polytechnických tvaroviek, pretože nie sú vždy v predaji. Z tohto dôvodu by sa mali zakúpiť súčasne so samotnými rúrami, aby sa zabezpečila správna homogénnosť potrubia.

Vzhľad trubiek Polytec

Ostatné časti hodnotenia:

Dúfame, že naša recenzia bude užitočná. Ak máte záujem o produkty značky Pragma, môžete si ich prečítať v článku "Rakety Pragma".

Podrobnejšie informácie o ručne vyrábaných rúrkach Korsis nájdete v článku "Korsis pipes".

Kovové rúry - recenzie

Preto je lepšie vybrať si spoločnosť

Odporúčanie: Revízie potrubí z kovoplastov môžu byť veľmi odlišné z dôvodu toho, ako az čoho boli vyrobené. Dnes sú vyrobené z dvojvrstvových a trojvrstvových. Stojí za zmienku takýto znak, že všetky vnútorné vrstvy kovových plastových rúrok sú vyrobené špeciálnymi hliníkovými páskami, ktoré sú celkom tenké. Každá vonkajšia vrstva takýchto potrubí, ktorá môže byť jedna alebo dve, je vyrobená zo špeciálneho plastu, ktorým je polyetylén... Ďalej

skúmavky

Hodnotenie: Pri výmene plynového kotla dva okruhy (revíziu kotla "Elestrolux"), vyvstala otázka nahradenie celého vykurovacieho systému. Keďže kotol umožňuje nútený obeh chladiacej kvapaliny, vertikálny systém (so stúpačmi) bol okamžite odmietnutý. Po zvážení viacerých možností bolo rozhodnuté nainštalovať vykurovací systém Barbi. Chcem povedať o jeho výhodách. Demontáž starého a inštalácia nového systému bola vykonaná tímom jediného podniku v meste v tej dobe, ktorá využívala túto spoločnosť... Viac

Rozpočet!

Doplnky: Lacná, praktická, moderná, rýchla inštalácia.

Nevýhody: Deformácia, poškodenie stien.

Svedectvo: Existuje mnoho nevýhod a výhod pri inštalácii tohto typu potrubia. Pri inštalácii môžu pracovníci posrali vašu stenu do skrutiek na otvory, ale inštalácia nebude dlhá a drahá, okrem toho, v priebehu času, všetko však musí byť všetko zmenené a tieto rúry nie sú výnimkou. V priebehu času môžu existovať deformačné efekty a iné veci, ale nie sú drahé alebo praktické. Nemôžem povedať nič o mojich odporúčaniach pre vás, toto je vaše rozhodnutie, vyjadril som svoj názor.

Voľné pripojenia

Plúzy: Môžete skryť káble v stene.

Nevýhody: Je potrebné nechať tajné dvere alebo akékoľvek otvory v spojoch potrubia.

Svedectvo: Pri opravách v kúpeľni môj priateľ používal plastové rúrky. Niekto jej povedal, že môžu byť ukryté v stenách, čím uvoľní priestor v našich kúpeľoch. Majster, ktorý vykonal všetku prácu, odporúča, aby boli spojky rúrok ponechané prístupné. Ako pekné, že ho počúvala. Postupom času sa upevňovací prvok oslabuje, pravdepodobne z vibrácií tlaku vody. A musia tieto spojenia pravidelne ťahať.

praktický

Pluses: Trvanlivosť, šetrnosť voči životnému prostrediu, jednoduchá inštalácia, cena.

Nevýhody: Neodporúča sa skryť tvarovky (odpaličky, adaptéry atď.) V podlahách, móloch, za sadrokartónovými doskami.

Recenzia: Hlavnou výhodou oproti oceľovým a liatinovým potrubím je predovšetkým trvanlivosť pri riadnom dodržiavaní podmienok inštalácie a prevádzky. Druhá je absolútna ochrana proti korózii a tretia je absencia zváracích švov a jednoduchá inštalácia. Tieto rúry sa používajú na dodávanie teplej a studenej vody kdekoľvek: doma, byt alebo kancelária. Chcel by som poznamenať, že zložka životného prostredia - vnútri potrubia sú pokryté netoxickým (potravinovým) plastom, čo vás netrápi... Ďalej

priemerný

Doplnky: Estetické, lacné, rýchlo nainštalované.

Nevýhody: Upevnenie v stene, deformácia v čase.

Recenzia: Je ťažké urobiť jednoznačné závery. Na jednej strane je to lepšie ako staré kovové, neexistuje hrdza, vyzerajú viac esteticky, ale na druhej strane je príliš skoro hovoriť o ich spoľahlivosti a trvanlivosti, voda neprichádza k žiadnemu hluku a ich spôsob pripojenia k stene 4 krát na rúrku rozmaznáva vzhľad steny, áno a lepenie tapety, a najmä odstrániť staré je veľmi nepohodlné, so mnou, v priebehu času, trochu po kúsku sa deformujú z horúcej vody, aj keď posudzujú podľa značky, vlastnosti sú správne zvolené. Alternatívy ešte hodné... Viac

Moderné potrubia.

Výhody: Ohnú sa dobre, nemusia byť utesnené zvarením, upevnené spojmi, nehrdzavejú, čisté, neviditeľné.

Nevýhody: Žiadne.

Spätná väzba: Teší ma, že na výmenu železných rúr sa dostali kovové rúrky. Sú moderné, dobre sa ohýbajú, na ne sú pripojené rôzne spojenia a nie je potrebné ich pripevňovať pomocou zvárania. Je tiež dobré, že sú silné, odolné a nerozrezávajú. Môžu byť skryté v podlahe av stenách. Nie sú horšie ako železo, dokonca oveľa lepšie ako oni.

Kovové rúry sú výbornou náhradou za kov

Výhody: Jednoduchá inštalácia nevyžaduje zváranie.

Nevýhody: drahá cena za príslušenstvo.

Recenzia: Rúry z kovového plastu sú oveľa lepšie ako kovové rúry. Po prvé, nevyžaduje zváranie a dlhú inštaláciu. Po druhé, nebudú zanesené hrdzou a budú odolávať hydraulickým nárazom. V treťom veľmi svetlom a nevyžadujú maľovanie. Existujú však aj nevýhody: cena za kovanie je drahá a výstuž v stenách alebo podlahách je zakázaná.

Nepotrebujete zváranie!

Výhody: Jednoduchá inštalácia, praktickosť, dostupnosť.

Nevýhody: Deformácia.

Recenzia: Šialene potešený, že plastové rúry prišli na vymenu kovových rúr. ohýbajú sa pozoruhodne, môžete ľahko pripojiť rôzne spojenia s nimi. nevyžadujú zváranie. okrem toho sú odolné, odolné a nemajú hrdzu... môžu byť ľahko skryté.

odporučiť

Recenzia: Myslel som si, že je to bezpečné, ale ukázalo sa to ako skriňa pre propánové fľaše http://versmet.ru/category_339.html.

večný

Svedectvo: No, čo sa dá povedať o nenahraditeľnom detaile v domácnosti každého človeka, nemôžem si predstaviť moju dachu bez toho, ako by sa niekto dokázal vyrovnať s napínaním a potenie ručne, ak môžete získať také pohodlné zariadenie a zjednodušiť svoj život, a nie para.

Vynikajúca náhrada liatiny

Recenzia: Zmenené stúpačky na teplú a studenú vodu. Okamžite si všimnite rozdiel. A tlak bol silnejší a kvalita samotnej vody sa výrazne zlepšila. Neľutujem, že strávili peniaze na výmenu.

Vezmite kovovú platňu naproti 20 pre návrat 25 na podanie.

Výhody: No, po prvé, je to oveľa silnejšie ako plast a polypropylén, za druhé, keď sú lisované, majú najnižšie percento úniku v porovnaní s inými!

Nevýhody: Je to oveľa drahšie ako plast a "sklo".

Recenzia: Ja sám pracujem ako inštalátor, existujú problémy so všetkými druhmi rúr. ale ak porovnávate kov s plastom a polypropylénom, laminát na báze kovu je oveľa lepší ako ostatné. Nemyslím si, môžete si vziať obvyklý PPR plast, ale nie možnosť, že pájka nie je úniku. a s metalalastom sa takmer nikdy nestane (kratší), v porovnaní so všetkými typmi rúr je lepšie brať kov a nehľadať cenu, strávite oveľa viac na upevnenie zárubne, ktoré nie sú vinné z inštalácie, ale...

Veľmi pohodlné.

Pluses: Jednoduchá inštalácia.

Nevýhody: Cena.

Recenzia: Existuje mnoho rôznych výrobcov plastových rúrok na trhu, hlavným rozdielom medzi kovovým plastom a liatinou alebo polypropylénom je, že sú pomerne ľahko inštalovateľné, odolávajú akejkoľvek teplote, kovový plast je tiež veľa trvanlivého železa, hlavnou nevýhodou týchto rúr je cena. Ceny za samotné potrubia sú rôzne v závislosti od výrobcu, to isté platí pre armatúry, v priemere je to 1,5-2 krát drahšie na vodu alebo kúrenie v byte, ako ste použili poly... Viac

Vykurovanie je skvelé

Svedectvo: Bolo veľmi výhodné, aby sa z takýchto potrubí urobil dom, praktický a nie drahý, len to nebolo vhodné ich pripevniť, to je hlavný problém.